Sirbu, ieseanul…

duminică, 18 aprilie 1999, 23:00
4 MIN
 Sirbu, ieseanul…

Stadion Emil Alexandrescu, vreme rece, teren sub orice critica, 1.500 spectatori.
Poli: Cimpeanu – Paraschiv, Cojocaru, Petrache – Gavrilescu, Manole (’46 Onofras), Botan, Puscas (’57 Ionescu), Bordeanu – Corjan (’70 Serban), Matinca.
Midia: Sirbu (’37 Dinica) – Gherbezan, Bealcu, Mirea, Dragomir – Toma (’88 Plesa), Gheorghiu, Matei, Dicu – Chirea, Sararu.
Cartonas galben: Gheorghiu.
Arbitraj bun: M. Ezaru (Craiova); A. Kosztelnic, G. Petrache (ambii din Calarasi).
Observator FRF: A. Porumboiu (Vaslui).
1-0, min. 24: centrarea lui Matinca de pe stinga, Sirbu scapa mingea si Cojocaru o impinge in plasa;
2-0, min. 34: indigo pus peste faza primului gol, centrarea venind ceva de mai in spate;
3-0, min. 36: actiune spectaculoasa pe dreapta, Gavrilescu centreaza si Matinca, liber in careu marcheaza cu latul;
4-0, min. 45: Matinca il angajeaza in adincime pe Puscas si acesta inscrie cu un sut de la marginea careului mare;
4-1, min. 54: centrare a lui Dicu de pe stinga si Toma reia de la 5 metri in plasa;
4-2, min. 88: angajat in careu, Dicu suteaza plasat, mingea lovind radacina barei din dreapta lui Cimpeanu inainte de a intra in plasa.
Strigatele de lupta auzite din vestiarul iesenilor inainte de iesirea pe teren te faceau sa crezi ca oaspetii vor minca jar simbata in Copou. Partida insa a debutat mai mult sub auspiciile unei alte replici spuse de un fotbalist iesean in drum spre gazon: "Iar jucam pe zimbete". Drept urmare, dupa ce a trecut de teama debutului, Midia s-a instalat in jumatatea gazdelor si a incercat sa profite de vizibilele slabiciuni existente in apararea gazdelor, mai ales pe flancul sting. In acest timp exasperantele pase lungi ale gazdelor si lipsa oricarei incercari de constructie au facut ca replicile "Rusine! Jucati fotbal!" sa fie auzite de la o tribuna la alta.
Totul s-a naruit pentru oaspeti in 20 de minute. Inghetat probabil (iesenii nu ajunsesera pina atunci la poarta Midiei!) si dornic de a arata lui Poli ce portar de valoare a pierdut, ieseanul Sirbu, care aparase excelent in startul returului, a gafat copilareste (e drept, a fost si jenat in ambele faze) la primele doua goluri ale gazdelor, facindu-i pe tehnicienii oaspeti sa se gindeasca la inlocuirea lui. Pina sa se dezbrace Dinica inca, Matinca a pus bomboana pe coliva nefericitului Sirbu, care a iesit cu capul in pamint din poarta, ducindu-se direct la vestiare. Iuresul gazdelor a continuat, oaspetii fiind salvati de gong dar asta abia dupa ce Dinica a impartasit si el o data soarta portarului titular, iesenii avind astfel, un procentaj maxim de finalizare a suturilor pe poarta!
Dupa pauza, cele 10 minute facute de Poli pe finalul primei reprize devin repede amintire, la cirma jocului (re)venind "navodareii", cum erau dezmierdati oaspetii in tribune. Jocul mai inchegat al elevilor lui V. Dridea a avut urmari si pe tabela de marcaj. Intr-o repriza secunda mult mai spectaculoasa am mai remarcat in afara golurilor (meritate dupa aspectul jocului) oaspetilor si ocazia irosita de Sararu (’58) suturile de la distanta ale lui Botan (’65 si ’85), verva lui Serban care putea sa inscrie cu trei minute inainte de final si incercarile lui Matinca de a etala citeva artificii din cutiuta cu minuni tehnice.
+ Inaintea inceperii partidei s-a tinut un moment de reculegere in memoria reputatului antrenor Traian Iordache. + De la statia de amplificare, spectatorii ieseni au fost invitati la calm, motivatia principala a grijii fiind amenda de 8 milioane de lei incasata ca urmare a incidentelor din meciul cu Rocar. + Terenul din Copou a ajuns sa arate mai rau ca un islaz, petece bune de pamint ducind dorul ierbii. + Dupa ce a fost schimbat Sirbu a fost silit sa predea pina si aparatorile! + In fata tunelului putea fi vazut si liberoul iesean Urdaru nedespartit de cirje. + Cind a fost schimbat, moldoveanul Corjan, la debutul sau pe stadionul din Copou, a fost aplaudat de spectatorii ieseni. + Cind Plesa se pregatea sa intre pe teren Midia ataca. Cum Dicu a marcat, "odihnitul" a intrat in locul lui Toma, oaspetii razgindindu-se in ultimul moment. + Daca ar fi sa ne luam dupa zvonuri, saptamina aceasta, pot aparea unele mici surprize placute in ceea ce priveste reorganizarea clubului iesean. + Antrenorul oaspetilor, care a precizat ca nu-l suspecteaza pe Sirbu de rea-intentie, a spus ca mult-curtatul Dragomir nu va ajunge la Craiova mari sanse fiind ca acesta sa joace la Farul, club cu care Midia are o relatie excelenta de colaborare. Dridea a mai adaugat ca nu e nimeni vinovat ca nu a ajuns antrenorul lui Poli la inceputul returului desi au fost unele discutii. + Iesenii nu mai cistigasera vreun meci din etapa a doua a returului. + Virgil Dridea (antrenor principal Midia): "In perioada cit nu am antrenat am vazut destule meciuri de A si pot sa spun ca cel de astazi a fost chiar mai frumos decit multe partide de prima liga. Desi e nepedagogic sa-mi acuz elevii, greselile inadmisibile ale lui Sirbu au rupt echilibrul jocului. La sfirsit am vrut sa-mi cert jucatorii (care au toate drepturile achitate la zi) pentru infringere insa pina la vestiare mi-am dat seama ca nu prea am ce sa le reprosez. La anul vom fi o echipa mult mai indrazneata. In ceea ce priveste Iasul eu cred ca nu e normal sa-si iroseasca atitia ani in B!" + Mihai Danila (antrenor principal FCM Poli): "Stiam ca meciul va fi foarte greu mai ales ca oaspetii sint antrenati de unul din cei mai buni tehnicieni romani, o valoare care nu trebuia sa stea atita timp departe de teren. Instabilitatea de la toate nivelurile nu poate face ca progresul sa apara peste noapte. In plus sintem siliti sa facem tot felul de improvizatii, lipsa unui coordonator de joc ca Adi Cotan resimitindu-se din plin. Atunci cind toti jucatorii vor fi valizi iar partea financiara rezolvata veti vedea o alta fata a lui Poli!" (Ovidiu MINEA)

Comentarii