Steluta Rosie si Lupul cel rau

duminică, 29 martie 1998, 23:00
2 MIN
 Steluta Rosie si Lupul cel rau

Umar la umar, la doua sipci de gard vopsite distanta, hiriind si miriind printre ele, Steaua si Rapid continua cursa pentru jiltul de orchestra. Steaua a trebuit, insa, sa se chelfaneasca pe viata si pe moarte cu "matadorii" lui don José Ramon Javier etc., caruia nu i-au trecut furiile din neuitata corrida de la Sevilla de acum 12 ani. Din acest punct de vedere, echipa militara va aborda oleaca mai obosita marele derby din Giulesti, cu locomotiva luciferiana.
Giulestenii au cistigat in deplasare. Unii experti blatologi zic ca la Cluj y compris Napoca, "Rapidu’ n-o muncitu, numa o tir’ s-o hodinitu", singurul efort premiabil apartinind lui Sumudica, virful rapidist impingind capul nitelus mai tare inspre poarta lui Mare. Martorii oculari spun ca Giulestina a tras amarnic si pe Somes, dovada fiind evolutia din nou brilianta a lui Lobont, portarul de gumilastic. Replica mismasologilor este destul de documentata, blaturile impartindu-se, ca si filmele porno in "soft" si "hard". (exemplu de soft-blat: Gloria – Dinamo).
Cert este ca daca o fi fost vreun hard-market pe Somes, a fost in defavoarea Rapidului, echipa lui Lucescu urmind a da piept cu Steluta Rosie fara Lupu(l) cel rau. Ramine de vazut daca, in locul numitei fiare va fi inzestrat cu rolul cerebral Pancone de la Iasi, care, in ultima vreme a vazut prea multe reportaje TV cu Ronaldo, pastrind din imaginea inegalabilului brazilian doar episoadele onirice. Dar si Steaua ar fi putut aborda marele derby fara Lacatusul de aur, daca ar fi avut si Altmayer o tira de rusine…
In rest, supriza mare la Bacau, siretenia armeneasca a lui Halagian aducindu-i in memorie mai junelui Simionas povestea Mioritei, cu baciul moldovean. Foresta Falticeni a luat cele trei puncte de la Petrosani, dar nu prea stie in contul cui: al Stelei sau al Ligii? Cea mai linistita echipa din Moldova ramine Ceahlaul, care joaca de "foaie verde Charlie Chaplin" de vreo citeva etape… Dulce-i viata cu -3 la "adevar"! (Nicolae GRECU)

Comentarii