Tapul ispasitor

marți, 27 noiembrie 2012, 21:40
2 MIN
 Tapul ispasitor

Contractul dintre CSMS Iasi si fotbalistul Petar Jovanovic a fost reziliat ieri, cu acordul partilor. Anuntul a fost facut de presedintele gruparii din Copou, Florin Prunea, care a ales sa ramana pe coordonate declarative tangente cu realitatea.

"Contractul dintre CSMS si Petar Jovanovic a fost reziliat pe cale amiabila. Nu e ceva legat de jocul de la Vaslui, nu a fost niciun motiv special pentru aceasta decizie, care s-a luat de comun acord" a spus seful executivului iesean.

In schimb, Jovanovic a explicat care a fost firul despartirii, aparuta cu doar cateva jocuri inainte de finalul meciurilor oficiale programate in acest an: "Toata saptamana dinaintea jocului cu Vasluiul mi s-au spus vorbe legate de «taticul meu, Porumboiu». In prima repriza, cred ca am jucat fara greseala, desi l-am avut in fata pe Sinmartean. A venit faza dinaintea primului gol, in care s-a acordat usor fault la o interventie a mea. Imediat, am fost schimbat. Am reactionat nervos, asa cum cred ca au facut-o mii de fotbalisti in carierele lor. Imediat dupa meci mi s-a spus ca sunt exclus din lot si ca trebuie sa ma antrenez separat de echipa. Situatia mi s-a parut anormala. Nu am vrut sa ma agat de contract si l-am reziliat. M-a durut enorm lipsa de incredere, de respect. Cei care s-au gandit la lucruri necurate trebuiau sa se intereseze de caracterul meu, de inima mea si sa se gandeasca ca nu poti acuza un jucator doar pentru ca a facut un fault in lateral. Nu a facut penalty, nu a fost vinovat de lipsa de marcaj" a spus fotbalistul, care a adaugat: "Acum, imi pare rau ca am venit la Iasi. Cu toate astea, le doresc mult succes baietilor, sper sa se salveze de la retrogradare. In ceea ce ma priveste, plec acasa si sunt convins ca imi voi gasi repede echipa".

Antrenorul CSMS, Liviu Ciobotariu, si-a prezentat si el punctul de vedere vizavi de subiect: "Dupa jocul de la Vaslui, am decis sa sanctionez iesirea deplasata a lui Jovanovic, care a sutat in geanta doctorului dupa ce a fost schimbat si am cerut conducerii sa-l excluda din lot, pe termen nelimitat. Eu nu am suspiciuni asupra moralitatii lui, am vrut sa-i sanctionez doar iesirea nesportiva. Urma apoi sa analizez cand il primeam inapoi la antrenamentele echipei. Astazi (n.r. – ieri) am aflat ca s-a reziliat contractul intre parti. Vom cauta alte solutii pe acest final de sezon pentru a acoperi postul de fundas dreapta".

Comentarii