Tinerele sperante scot capul la lumina

miercuri, 19 ianuarie 2000, 00:00
3 MIN
 Tinerele sperante scot capul la lumina

Odata cu ninsoarea, luni, pe stadionul "Tineretului" din Abator s-a stirnit si "viscolul", cauzat de de elanul fotbalistilor juniori ieseni, care au inceput pregatirea de iarna. La antrenament au fost prezenti toti componentii lotului, cu exceotia lui Marius Vintila, Andrei Soponariu si Lucian Ambrosie, aflati in cantonament la Baltatesti cu echipa de seniori. In plus, drept dovada ca juniorii I pregatiti de prof. Dan Cananau sint bine cotati, CFR Citadin a solicitat pentru returul Diviziei C alti trei jucatori: Ionut Bordianu, Sorin Caprariu si Marian Gherman. Pierderea a sase titulari nu reprezinta o problema atit de grava, in lot existind si alti tineri talentati, Marian Virlan, Costel Paduret, Ionut Badarau si Daniel Curca formind nucleul celor ramasi. Mai mult, chiar daca unii juniori vor face parte din lotul seniorilor, cei ce nu vor juca simbata in Copou ar putea sa evolueze a doua zi in Campionatul Republican. Acolo unde juniorii I se afla pe locul secund, la trei puncte de CSS Bacau – lidera seriei. "Este imbucurator ca fotbalistii crescuti in Iasi sint solicitati de echipele de seniori si ca mai exista in lot si alti juniori talentati ce pot progresa rapid, pentru a putea fi promovati in formatii divizionare", apreciaza Dan Cananau, care mai spune ca majoritatea fotbalistilor pe care ii pregateste pot fi folositi la juniori si in campionatul viitor.
Echipa de juniori I are programata vizita medicala pe 21-23 ianuarie, urmind ca pe 27 sa plece intr-un cantonament de pregatire la Muncelul de Sus. Sa nu credeti, insa, ca aceasta miscare se datoreaza clubului iesean, care a ajuns sa se gindeasca mai intii la schimbul de miine. Ar fi ceva mult peste puterile de intelegere ale unei grupari fotbalistice aflate in cautarea unui suflu nou prin care sa se pune in practica un plan de redresare, nu exclusiv financiar. Asa ca, rolul parintilor celor ce doresc sa devina fotbalisti s-a prelungit si dincolo de educatie, acestia achitind in totalitate cantonamentul copiilor. Noroc ca pretul nu este prea piperat, Ion Nechifor – directorul Administratiei Taberelor Scolare din Iasi, asigurind sportivilor masa si cazare la Muncel in conditii ireprosabile, contra unei sume rezonabile. Juniorii au si un sponsor, Cristian Cioanca (manager SC Criscriso SRL) care a inzestrat echipa cu un rind de echipament de joc, maieuri de antrenament si trei mingi "Select". Mai mult, chiar si conducerea clubului din Copou a pus umarul la acest cantonament, contribuind intr-o oarecare masura la suplimentarea caloriilor pe care jucatorii trebuie sa le consume la Muncel. Campionatul juniorilor urmeaza sa debuteze pe 12 martie, dar adevarata proba de foc va avea loc abia in etapa a VII-a a returului, cind la Iasi vine lidera, o eventuala victorie asupra bacauanilor punind un semn de egalitate intre cele doua echipe la capitolul puncte, inclusiv "adevar". "Se pare ca si politica actualei conduceri a clubului fata de Centrul de copii si juniori s-a schimbat, aceasta dind credit tineretii, prima miscare fiind promovarea juniorilor din propria pepiniera in echipa de seniori", considera prof. Dan Cananau.
Clasamentul turului : 1. CSS Bacau – 40 p; 2. FCM Poli – 37 p; 3. FCM Bacau – 34 p; 4. LPS Iasi – 33 p; 5. FC Onesti – 28 p; 6. Petrolul Moinesti – 36 p; 7. LPS Vaslui – 22 p; 8. Rulmentul Birlad – 19 p; 9. Aerostar Bacau – 16 p; 10. CFR Pascani – 15 p; 11. Fortus Iasi – 13 p; 12. Minerul Comanesti – 10 p; 13. CFR Iasi – 7 p; 14. Sp. Mun. Vaslui – 3 p; 15. Rafinaria Darmanesti – 2 p.
Meciul LPS Vaslui – LPS Iasi a fost reprogramat pentru 5 martie 2000. (S.M.)

Comentarii