Toata lumea nemultumita

duminică, 28 martie 1999, 23:00
4 MIN
 Toata lumea nemultumita

Stadion Moldova, vint, vreme rece, teren bun, 5 000 spectatori.
Laminorul: Robu – Cozma, Ghinea, Ghidarcea – Codreanu (’70 Dragoi), Zaharia, Susanu, Baciu – Neculai, Tiganus (’84 Cimpanu), Luca (’75 Zamfirescu).
Poli: Cimpeanu – Paraschiv, Cojocaru, Petrache, Bordeanu – Gavrilescu, Botan, Matinca (’90 Ilie), Ionescu (’55 Sandu) – Onofras, Decu.
Cartonase galbene: Ionescu, Onofras, Sandu, Decu.
Arbitraj satisfacator: I. Udrica; T. Constantinescu, I. Purcaru (toti din Bucuresti).
Observator FRF: L. Maierean (Brasov).
Fisa unui pronosportist serios vizavi de meciul meciul Laminorul Roman – FCM Poli Iasi avea urmatoarele date initiale: distanta intre orase, sub 100 kilometri; ajutoare consistente dat in ultimii ani de ieseni vecinilor lor; pentru a se mai baga in seama pentru lupta pentru baraj Poli are nevoie absoluta de victorie; Laminorul este in zona in care isi permite sa piarda puncte fara bataie de cap; in caz de egal nici Laminorul, nici Poli nu are prima. Zimbind ca si cum nimeni, niciodata nu-l poate pacali, jucatorul merge pe "2" solist. Hai, poate si un "1" in caz ca apare vreo revolta sau daca iesenii nu dau si ei ceva acolo, de-o maslina, de-o atentie ori daca Rocarului i se face inca o data mila de faptul ca Petrotubul, principalul sponsor al gazdelor, a disponibilizat o multime de muncitori si bani pentru primele fotbalistilor nu prea mai sint. "X"? In nici un caz! Nu foloseste la nimeni!
Pe teren insa absolut toate scenariile au cazut. Gazdele, care si-au mirat suporterii cu schimbarea la fata in comparatie cu jocul cu Rocar au avut drept atu doar devotamentul, claritatea lor lasind insa mult de dorit. Poli, venita, din varii motive, fara 8 (!) dintre jucatorii de baza s-a limitat la o defensiva foarte atenta (constrinsi de absente antrenorii ieseni l-au folosit pe virful Cojocaru, libero!) aportul ofensiv tinzind spre zero. In astfel de conditii, a aparut un joc de uzura, fazele de poarta fiind flori rare. Cea mai clara ocazie a meciului a fost irosita de Tiganus care a trimis mingea in bara in minutul 38. In rest, doar Neculai (’63 si ’72) si Baciu (’88) au mai tulburat pulsul iesenilor iar Robu a avut ceva emotii doar la "capul" lui Paraschiv (’45) si suturile de la foarte mare distanta ale lui Cojocaru (’81 si ’87).
Per total, o remiza alba care nu era modificata nici daca se mai juca (tot asa!) inca doua reprize.
+ Atmosfera idilica in tribunele stadionului romascan. "Coloratii" sint majoritari, taraful cinta, bicicletele parca marcheaza stadionul iar la oficiala se pot auzi replici de genul: "Si ai, uoi, di ti tavalesti asa? Te-o hacuit? Doar numa te-o hutuchit!" Pentru cine nu intelege sensul cuvintelor era vorba despre un iesean care se tavalea pe gazon desi fusese faultat, in opinia "oficialului", destul de usor. + Cum "custile" antrenorilor sint foarte departe de teren, spatiul in care se pot deplasa tehnicienii este imens. + Bordeanu si-a sporit simtitor lista "petitorilor", ieseanul fiind luat la ochi de Rocar si de antrenorul lui FC Onesti, Toader Stet, care a asistat la meci. Ultimul s-a interesat si de un alt fundas iesean, Ciprian Paraschiv. + 9 suporteri ieseni au tinut destul de frumos piept galeriei gazdelor. + Portarul iesean Colceag a plecat de urgenta spre Belgia vineri asa ca iesenii s-au dat peste cap si l-au recuperat pe Chirila, cel "disparut" in dimineata dinaintea meciului pentru a putea avea rezerva de portar. + Oaspetii se temeau inaintea meciului de ciudatenia geografica a brigazii de arbitri (bucuresteni) si a observatorului (brasovean). Pentru cine nu stie Poli are inainte pe FC Brasov si Rocar Bucuresti… + La zgomotul exploziei unei petarde, multa lume s-a intors spre locul faptei asteptind sa vada vreun… american. Kosovo a fost un subiect destul de discutat in timpul meciului… + La sfirsitul meciului un romascan probabil sensibil la faptul ca Poli si-a diminuat sansele de a ajunge Rocarul a schimbat tabela care arata Laminorul – Poli 0-1. + Ion Radu (antrenor principal, Laminorul Roman): "Acest punct obtinut se adauga la zestrea cu care speram sa indeplinim obiectivul de evitare a retrogradarii. Totusi, cred ca meritam mai mult pentru ca am avut si mai multe ocazii si am dominat teritorial mai mult. In duelul dintre Rocar si Poli, maturitatea primei echipe poate sa-si spuna cuvintul". + Leonida Antohi (antrenor principal, FCM Poli Iasi): "Acest 0-0 poate constitui inceputul constructiei unei noi echipe iesene cu jucatori localnici daca altfel nu s-a putut. De aceea am jucat astazi cu atitia copii, care au avut o teama, de aici venind si lipsa unei ofensive mai sustinute. Oricum, in timp, Onofras poate deveni al doilea Adi Ilie al Romaniei. Vintul si-a pus serios amprenta asupra jocului. Dupa cum lucreaza Rocarul mi-e greu sa mai cred ca putem sa-i ajungem dar nu depunem armele. Pe Ionescu l-am schimbat pentru ca a suferit o intindere". (Ovidiu MINEA)

Comentarii