Trecut-au anii

Subtitlu

vineri, 22 iunie 2012, 23:07
3 MIN
 Trecut-au anii

Germania: 1. Neuer – 20. Boateng, 5. Hummels, 14. Badstuber, 16. Lahm (cpt) – 6. Khedira, 7. Schweinsteiger – 21. Reus (’79 – 19. Götze), 8. Özil, 9. Schürrle (’67 – Müller) – 11. Klose (’79 – 23. Gomez). Antrenor: Joachim Löw.

Grecia: 13. Sifakis – 15. Torosidis, 19. Papastathopoulos, 5. K. Papadopoulos, 3. Tzavelas (’46 – 16. Fotakis) – 6. Makos (’71 – 9. Liberopoulos), 2. Maniatis- 18. Ninis (’46 – Gekas), 21. Katsouranis (cpt), 7. Samaras – 14. Salpingidis. Antrenor: Fernando Santos.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).

Cartonase galbene: Samaras, Papastathopoulos

1-0, min. 39: Lahm recupereaza un balon il dribleaza pe Papadopoulos si suteaza cu efect de la 18 metri; Sifakis a fost pe minge dar n-a reusit s-o retina.

1-1, min. 55: cursa pe partea stanga a lui Salpingids, urmata de centrare si Samaras inscrie din patru metri, cu tot plonjonul disperat al lui Neuer.

2-1, min. 61: Khedira plaseaza un sut sub transversala de la opt metri, din centrarea lui Boateng.

3-1, min. 68: Klose, cu capul, tot sub transversala, in urma unei lovituri libere executate de Özil.

4-1, min. 74: sutul lui Klose este blocat de Sifakis, dar mingea ricoseaza la Reus care suteaza imparabil (tot sub bara!)

4-2, min. 89: Salpingidis din penalty, dupa ce sutul aceluiasi jucator a fost respins cu mana de Boateng.

Probabil ca grecii sperau in reeditarea minunilor de acum opt ani, chiar sub nasul blestematei lor Frau Angela. Numai ca dintre cei care au mai pastrat spiritul lui Otto cel Mare (Rehhagel), a mai ramas doar veteranul Katsouranis si poate nu intamplator, kir Kostas a fost omul care putea produce o minune nevazuta in min. 26, cand a primit o pasa la limita ofsaidului si a scapat spre poarta lui Neuer, care a iesit la 30 de metri si i-a furat mingea. Echipa lui Fernando Santos s-a aparat disperat pe trei linii in cea mai mare parte a primului mitan si, daca nu venea sutul lui Lahm, capitanul care stie sa-si ajute colegii la greu, Joachim Löw avea teme de meditatie. Simpaticul tehnician german a riscat odihnind cele doua motoare de pe laturi, Müller si Podolski, dar si pe Mario Gomez in avanposturi. Ceea ce a aratat Germania in prima repriza, cu o posesie de 70%, este ca Reus si Schürrle, sunt fotbalisti entuziasti, fara forta inlocuitilor lor, in timp ce golgeterul Cupelor Mondiale, Miro Klose, s-a plasat mereu aiurea. In rest, sumedenie de ocazii la poarta saracului Sifakis, in primele trei minute s-au irosit trei situatii, plus un gol din ofsaid inscris de Schweinsteiger, iar la mijlocul reprizei, Reus a reusit sa rateze de trei ori in doua minute. Cat despre greci, cele doua suturi cadrate (si anemice) pe timpul a 45 de minute, chiar reprezinta o performanta, la cate minute au petrecut ei in terenul germanilor.

Schimbarile operate de Fernando Santos la pauza vizau intarirea ofensivei, insa profilul jocului nu s-a schimbat. Nemtii au continuat sa atace, sa tina mingea in combinatii rapide, cand se plictiseau, iar grecii mai incercau  contraatacuri, la cel de-al doilea finalizandu-se cu gol. Egalarea a aprins meciul, grecii indrazneau sa caute victoria, dar germanii, dupa cateva minute de uluiala, au preluat din nou fraiele meciului si s-au distantat, pe fondul lipsei de reactie a fundasilor greci. La 4-1, germanii s-au linistit mai putin, permitand si elenilor sa mai ponteze prin careul lui Neuer. Au reusit sa inscrie din cel de-al doilea penalty acordat la acest turneu final. Primul a fost in meciul de deschidere, tot in favoarea grecilor!

Comentarii