Treziti-va!

vineri, 06 septembrie 2002, 23:00
2 MIN
 Treziti-va!

Poli Iasi are astazi prilejul de a demonstra ca evolutia penibila din partida cu Unirea Focsani, din urma cu o saptamina, a fost un accident. Iesenii joaca la Plopeni, in fata unei echipe recunoscuta pentru jocul ei curat. Patronata de Marian Manea (cel care a vrut la un moment dat sa preia Poli Iasi) care este actionar si la divizionara A, Astra Ploiesti, Metalul a suferit insa in ultimul timp doua socuri puternice. In primul rind, anul trecut a primit "stop" din partea FRF in ceea ce priveste tentativa de promovare in prima liga, Federatia considerind ca plopenarii reprezinta "satelitul" Astrei. De aceea, dupa un start fulminant, Metalul s-a stins treptat. Apoi, reorganizarea din acest an a fotbalului prahovean, care a adus Petrolul ca "locotenent" al Astrei, a facut ca trupa pregatita de Constantin Stancu (o alta cunostinta a iesenilor, tehnicianul fiind la un pas de a prelua in trecut echipa din Copou) sa devina a treia roata la caruta fotbalului prahovean. In plus, nici latura financiara nu mai este roza la Plopeni, mai multi jucatori parasind echipa in ultima vreme. Si pentru ca tot am vorbit de cunostinte ale oaspetilor sa mai notam ca la gazde sint legitimati doi jucatori crescuti in Copou, Radu Gavrilescu si Ciprian Basascu, tripleta de acest gen existenta anul trecut la Metalul fiind "stricata" de revenirea acasa a lui Irinel Ionescu.
Aceasta mutare i-a adus managerului Vasile Simionas destule informatii despre adversarul de astazi si toata lumea se asteapta ca Poli sa dea o replica pe masura blazonului sau. Dupa cum v-am informat, Simionas era increzator in revirimentul echipei, tehnicianul amintit neexcluzind posibilitatea unor modificari atit in ceea ce priveste titularii cit si in dispunerea lor in teren. Poli, care nu are probleme de lot, a plecat ieri, dupa antrenamentul de dimineata, la Ploiesti, sosirea la Plopeni urmind a avea loc cu circa o ora inaintea partidei.
In ceea ce priveste rezultatele din prima etapa, nici Metalul nu este prea fericita dupa infringerea in fata Petrolului, 2-4.
Formatiile probabile:
Metalul: C. Stancu – Gavrilescu, Oprea, Radu, Pintilie – Albinaru, Pufu, Baciu, Popescu – Ciobanu, Antal.
Poli – Kajcsa – Abalasei, A. Ilie, Bernard, Gheban – Cristea, Ionescu, Croitoru, Ivasca – Dobrea, Bilba.
Cum si divizionara C, RATC CFR Moldova (ramasa fara Fieraru, plecat la munca, in Italia) joaca astazi in deplasare, la Darmanesti, cu Rafinaria, iesenii nu vor putea vedea astazi fotbal pe stadioanele din oras. (Ovidiu MINEA)

Comentarii