Un derby al suferintei

vineri, 17 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 Un derby al suferintei

Dupa parcursul mai mult decit nesatisfacator din ultimele etape, FCM Poli Iasi are o mare sansa de reabilitare astazi, la Sacele cind va intilni o alta formatie "necajita" a seriei I. Ramasa fara mentorul ei, Marin Barbu, plecat la Foresta, Precizia, una dintre frumoasele revelatii din sezoanele trecute, atunci cind a reusit doua promovari in doi ani pentru ca in primul sezon de B sa termina printre fruntase, a devenit o echipa de pluton, cu mari griji in ceea ce priveste "conservarea" locului in liga a doua. Antrenor este din nou Vasile Gherghe cel care-l mai inlocuise o data pe "Magiun" la prima lui plecare de la Sacele. Lotul de jucatori al formatiei sustinute de societatea Electroprecizia, este, in linii mari, acelasi cu care suporterii lor s-au obisnuit in ultimii ani.
In tabara oaspetilor, framintarile din ultima perioada au creat posibilitatea ca multi jucatori tineri sa aiba o sansa de afirmare, de ei depinzind daca vor profita de ea. Cel putin in meciul de astazi, foarte multi fotbalisti din garda noua au posibilitatea sa confirme asteptarile puse in ei. Astfel, pe linga accidentarile lui Dragoi si Petrache nici Dobrea nu va fi prezent la Sacele, zilele mariajului sau cu Poli fiind numarate. Nu este exclus ca in primul "11" sa fie folositi si noile achizitii Barbu si Poenaru, ultimul asteptind legitimarea la Poli chiar in aceasta dimineata. O alta posibila surpriza poate fi aparitia lui Serban la echipa, jucatorul primind, in sfirsit, viza medicala.
Asadar, un meci foarte important pentru ambele echipe, gazdele incercind sa nu coboare sub actualul -4 la adevar iar oaspetii privesc cu pofta spre imbunatatirea ingrijoratorului "-8" din clasamentul adevarului. Inaintea acestei etape, cele doua echipe sint vecine in clasament, Precizia situindu-se pe locul 15 cu 5 puncte devansindu-i pe ieseni cu un punct si un loc.
Formatiile probabile:
Precizia – Ciobotaru – Vlad, Popescu, Ursut, Benciu – Tudor, Todoran, Chiric, Draganoiu – Torok, Bokor.
Poli – Chirila – Ilie, Paraschiv, Urdaru, Rudac, Gavrilescu – Onofras, Barbu, Cotan – Matinca, Ionescu.
Partida va fi condusa la centru de Marian Andrei (Slobozia).
Celelalte meciuri ale etapei: Laminorul Roman – Dacia Pitesti ; Unirea Focsani – Gloria Buzau; Metrom Brasov – Dunarea Galati; Poiana Cimpina – Juventus Bucuresti; Midia Navodari – Callatis Mangalia; Sportul Studentesc – Foresta Suceava; Cimentul Fieni – Tractorul Brasov; Chindia Tirgoviste – Petrolul Moinesti. (Ovidiu MINEA)

Comentarii