Vacanta la Poli

luni, 14 iunie 1999, 23:00
2 MIN
 Vacanta la Poli

Dupa agitatul sezon recent incheiat, FC Municipal Poli Iasi a intrat incepind de ieri in vacanta, timp de doua saptamini. Aceste saptamini pot fi hotaritoare pentru viitorul unui club care, la inchiderea campionatului are datorii de peste 150 de milioane de lei numai fata de jucatori. De aceea este firesc ca, la ora actuala, aproape toti fotbalistii sa fie cu ginduri de duca, care mai de care intinzind fire spre alte zari. La capitolul "variante" Matinca este in carti pentru un club de prima liga elen, Bordeanu cocheteaza cu Nationalul si Rapidul, Ionescu si Serban se uita si ei spre alte zari, Puscas va pleca sigur in cautarea unui contract in strainatate, la fel ca si Corjan despre care se spune ca va incerca Italia. Nici jucatorii care au fost imprumutati de Poli pina la sfirsitul sezonului si trebuie acum sa se reintoarca nu sint prea incintati sa vina inapoi la rau, asa ca Dobrea, Caunei, Dragoi, Stancu si Abalasei, nu ar prea dori sa revina in Copou. In fruntea corului de doritori de plecare se afla, dupa cum v-am mai informat, si presedintele Vasile Drutca, asa ca intilnirea de astazi cu primarul Constantin Simirad poate fi decisiva pentru viitorul echipei.
Pina la idealul infiintarii unei societati pe actiuni, trebuie urgent rezolvate problemele care ard acum. De aceea, trebuie facuta curatenie la Poli: eliminarea tuturor persoanelor care pun interesul propriu inaintea celui al clubului, incadrarea intr-un buget de aproximativ 150 milioane de lei lunar care trebuie obtinut din distributia fondurilor obtinute de SC Iasi XXI si de taxa pentru sport (cumulate acestea ajung la aproape 300 de milioane de lei), ducerea unei politici lucide in ceea ce priveste lotul de jucatori, asumarea responsabilitatii de catre cei care raspund de destinele lui Poli, etc.
In cazul in care preconizatul transfer al lui Pancu in strainatate (care ar aduce peste 250 000 $ in conturile lui Poli) s-ar perfecta, atunci cei care raspund de destinele lui Poli au OBLIGATIA de a nu mai cheltui acesti bani in vint (cum s-a facut cu cei 150 000 $ obtinuti in urma vinzarii lui "Ronaldo" in Giulesti) si de a crea un program pentru promovarea echipei si nu mentinerea ei in liga secunda.
Oricum, in aceste saptamini de vacanta vom reveni mai pe larg cu ceea ce se poate face pentru ca Poli sa devina un club stabil. Multa lume se plinge ca nu exista solutii. Noi le vom oferi gratis!
Pina atunci iubitorii fotbalului iesean spera in obtinerea unor lucruri concrete de la audienta care este preconizata a fi data fotbalului de Constantin Simirad. (Ovidiu MINEA)

Comentarii