Vin „barbarii

Subtitlu

luni, 21 mai 2007, 21:08
3 MIN
 Vin „barbarii

"

Crawshay’s Welsh Barbarians RFC, una dintre cele mai cunoscute selectionate rugbistice de acest gen din lume, va descinde miine la Iasi, pentru doua intilniri foarte atractive pentru iubitorii acestui sport din Iasi. Joi, de la ora 18,00, pe stadionul "Gorun Sandu-Ville" din Copou, oaspetii vor intilni echipa ieseana Poli Agro Unirea, clasata pe locul VII in clasamentul Diviziei Nationale, iar simbata, de la 17,00, pe stadionul mare, "Emil Alexandrescu" se vor confrunta cu "XV-le Presedintelui", in fapt selectionata Romaniei, din care vor lipsi internationalii care activeaza in strainatate. Acest lucru n-ar fi fost posibila fara implicarea firmei "Crownford", sponsorul principal al echipei de rugby din Copou, care s-a implicat serios in organizarea acestui eveniment in Romania, dar care a conditionat venirea lor de organizarea acestui eveniment la Iasi, Federatia Romana de Rugby fiind mai degraba tentata sa-i aduca pe "barbarieni" la Bucuresti. Trebuie aici de mentionat si intelegerea de care a dat dovada primarul Gheorghe Nichita, care a acceptat disputarea acestui eveniment pe stadionul de fotbal, desi acesta trebuia sa intre in reparatii. Altfel, se vintura ideea ca "Barbarians" sa vina la Piatra-Neamt, oras care are un stadion superb, dar n-are treaba cu rugbiul.
Intr-o conferinta de presa, la care au participat organizatorii acestei competitii (DSJ Iasi, prin directorul Ioan Bucu si CS Politehnica, prin presedintele Leonida Antohi), dar si managerul, respectiv, antrenorul principal, al gruparii Poli Agro Unirea, Bogdan Saramet si Constantin Verives, am primit citeva date despre echipa Crawshay’s Welsh Barbarians, care va sosi la Iasi. Vedetele sint internationalii galezi, Dale McIntosh si Jon Bryant, ultimul fiind faimosul JB, centru liniei de trei sferturi ai nationalei Tarii Galilor. Se pare ca acestia doi vor juca in meciul cu Poli Agro in formatia ieseana, printre ceilalti "barbarieni", numarindu-se alti patru internationali, Thomas, Walker, Jones si Popham. Din lot mai face parte sud-africanul Mouritz Botha, restul componentilor facind parte din lotul "under 21" al Tarii Galilor.
"Cu parere de rau trebuie sa spun ca singurul rugbist roman din Selectionata Barbarians Welsh, Alexandru Manta, nu va putea fi prezent la aceste meciuri amicale deoarece echipa sa de club Castres Olympique are in aceasta saptamina un meci extreme de important si nu a fost invoit de antrenorul sau pentru a veni in Romania", a spus Bogdan Saramet, care a mai precizat ca, daca ar fi venit, Manta ar fi fost singurul roman care ar fi jucat in doua echipe diferite de acest gen, el mai facind parte, in trecut si din formatia French Barbarians.
Daca oaspetii vin diseara si vor fi cazati la hotel Unirea, din delegatie facind parte si multi oameni de afaceri din zona care au de gind sa ajute rugbiul juvenil iesean si chiar membri ai guvernului, tricolorii frunzei de stejar vor fi cazati la hotel Sport. Din lot face parte si pilierul iesean Mihaita Lazar, alaturi de nume ca Paulica, Nere, Zebega, Tatu, Grigore, Baraulea, Lupu, Ciuriu, Dumbrava, C. Nicolae  (Steaua), Dobre, Popirlan, Tudori, Bigiu (Dinamo), Adascalitei, Maxim, Mamoc (Arad), Macovei, Pantiru, Budusan (Remin), etc.
Mai precizam faptul ca vizita Welsh Barbarians la Iasi este primul eveniment de acest gen din Europa de Est, iar anul viitor, Poli Agro va fi invitata in Tara Galilor, pentru un turneu la care vor participa si "barbarienii".

Comentarii