Vint de faliment la Poli

luni, 28 iunie 1999, 23:00
3 MIN
 Vint de faliment la Poli

Ieri, in Copou, intr-o atmosfera de inmormintare, FC Municipal Poli Iasi a reluat pregatirile in vederea viitorului sezon competitional. Fundalul existentei unui lacat imens pe usa sediului clubului sugera cel mai bine ceea ce se discuta la vestiare acolo unde jucatorii au primit o prima lovitura de maciuca atunci cind au vazut pe o copie a cartii de munca a lui Liviu Petrache ca, incepind din februarie, acestuia i s-a desfacut contractul de munca. Cum toti banuiau ca sint in aceeasi situatie, explicatia primita referitoare la incapacitatea clubului de a-si onora obligatiile fata de stat nu i-au incalzit cu nimic. Apoi, vestea esuarii tentativei de "racolare" a unor patroni ieseni in jurul echipei, propusa de prorectorul UTI, N. Badea, a mai adus inca o cuta pe fruntile fotbalistilor care au raspuns "prezent" la reunire. Nu au facut acest lucru, dintre cei care au incheiat campionatul, Puscas al carui impumut de la Steaua a expirat, Matinca si Corjan aflati la probe in Grecia, respectiv, Italia, Ionescu, la Dinamo, Serban, la Gloria Bistrita si Ilie. Dintre jucatorii imprumutati pe la alte echipe si care trebuia sa revina la echipa au fost in Copou, Dobrea (Foresta), Caunei (Otelul), Tiron si Cantea (CFR Pascani), Rudac si Onut (CFR Citadin) in timp ce Dragoi se afla inca la Laminorul Roman, Abalasei la Baia Mare (contractul acestuia cu Poli a expirat si cum jucatorul a anuntat ca vrea sa continue sa poarte clop in continuare, nu mai ramine decit ca pretentiile iesenilor legate de grila, estimata la aproximativ 300 de milioane de lei, sa fie satisfacute) iar despre Viorel Stancu, ultima data la ARO Cimpulung, nu se stie nimic. De asemeni a lispit si Ancuta (CFR Pascani).
In aceste conditii, in afara revenitilor, ieri dimineata, pe terenul doi din Copou, au iesit la o sedinta de reacomodare cu efortul portarii Cimpeanu, Chirila, Moraru, Prisacaru si jucatorii de cimp Gavrilescu, Urdaru, Petrache, Paraschiv, Gheban, Bordeanu, Cotan, Botan, Huma, Cojocaru, Sandu, Onofras, Chiper si Brighiu, multi dintre ei apelind si la bluze de trening in ciuda caldurii de afara pentru a forta revenirea la greutatea optima.
Viitorul se anunta foarte sumbru, directorul tehnic Leonida Antohi spunind ca nu se stie nici daca echipa va putea pleca in cantonament! "Pe hirtie avem un plan de pregatire excelent, cu o perioada de pregatire centralizata, incepind de lunea viitoare, de 12 zile, la Tirgu Neamt, si cu meciuri tari de verificare cu echipe ca Onestiul, Bacaul, Suceava sau Brasovul. Pentru aceasta ne trebuie insa bani si nu stiu daca vom reusi sa mergem macar in cantonament acolo unde ne trebuie 200 000 de lei de fotbalist pe zi".
Asadar, lucrurile incep sa devina din ce in ce mai dramatice la Poli, singurii bani existenti (circa 20 de milioane de lei) zacind inca la Bankcoop fara a se putea umbla la ei. Repetatele semnale de alarma trase se pare ca au fost in zadar. La ora actuala, pentru ca nimeni nu misca un deget pentru fotbal (si cine-l misca il misca in sens negativ!), avind 2 miliarde de lei datorie, este foarte posibil ca obiectivul pentru anul acesta, in care tara priveste pe Poli ca pe o candidata serioasa la promovare, sa fie evitarea retrogradarii! Si nu se stie daca aceasta va putea fi realizata mai ales ca din bruma de jucatori ramasa, majoritatea se gindeste la duca. (Ovidiu MINEA)

Comentarii