Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

7 trucuri geniale din bucatarie de care ai nevoie vara asta

GALERIE
lamaie
  • lamaie
- +

Nu strica niciodata sa stii mai multe trucuri care sa iti faca viata mai usoara in bucatarie. Iti spunem cum sa faci cuburi de gheata perfecte, cum sa racesti mai bine vinul, cum sa feliezi rapid un pepene intreg, dar si alte trucuri eficiente in bucatarie care iti vor fi de folos vara asta.

1. Pastreaza cutia de inghetata intr-o punga

Este secretul prin care inghetata nu va fi tare ca piatra atunci cand o scoti din congelator. Inainte sa pui cutia cu inghetata la rece, aseaza-o intr-o punga cu fermoar si incearca sa scoti cat mai mult aer inainte sa o inchizi.



2. Cel mai bun mod in care poti taia pepenele rosu

Este unul din trucurile care iti vor fi de mare ajutor vara asta. In loc sa te chinui sa tai felie cu felie, am gasit o metoda prin care poti portiona un sfert de pepene odata.



3. Cuburi de gheata perfecte

Daca vrei cuburi de gheata prin care sa poti privi ca prin sticla, ai nevoie de urmatorul truc: fierbe apa filtrata, lasa-o sa se raceasca si abia apoi pune-o in tavitele speciale. In spatele acestui truc stau niste explicatii stiintifice, dar rezultatul este cel care ne intereseaza cel mai tare. Cuburile de gheata vor fi limpezi. E meteoda perfecta mai ales daca vrei sa faci cuburi speciale pentru cocktailuri cu fructe incorporate in ele.



4. Cea mai buna metoda sa racesti repede vinul

Daca iti place vinul simplu, fara sa il diluezi cu apa, cu siguranta ca nu ai apela la cuburile de gheata clasice. Solutia salvatoare sunt boabele de struguri inghetate. Nu schimba gustul si nici nu dilueaza bautura din pahar.



5. Gateste pestele pe felii de lamaie


Nu vei mai avea problema pestelui lipit de gratar daca pui in aplicare acest truc. Cateva felii de lamaie puse pe gratar vor da o aroma speciala si vor pastra intreg fileul de peste.



6. Cel mai usor mod de a folosi unt in retete


E un truc eficient pe care il vei iubi atunci cand vrei sa faci aluat de tarta, briose, muffins sau biscuiti. Rade untul foarte rece pe o razatoare obisnuita si adauga-l in reteta. Il poti folosi asa si pentru paine prajita, piureuri sau legume la cuptor. Se va topi mai repede.



7. Altfel de apa plata cu lamaie


Vara avem nevoie de hidratare suplimentara. Daca iti place apa plata cu lamaie, poti sa adaugi felii de lamaie sau lime in cuburi de gheata mari, facute in tava de briose.



 

Foodstory

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri