Campanie pentru protejarea mediului iniţiată de Veolia

joi, 23 iunie 2016, 01:50
2 MIN
 Campanie pentru protejarea mediului iniţiată de Veolia

„Campania „RECO Planetă: împreună Regeneram Planeta – şi eu pot face ECOnomii de resurse” demarată de Veolia Iaşi a ajuns deja în mai multe şcoli din Iaşi. Pe 17 iunie la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ reprezentanţii Veolia Iaşi au discutat cu elevii de liceu într-o atmosferă destinsă, amicală despre impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător acţiunile cetăţenilor unei comunităţi, indiferent de vârsta acestora. Elevii au aflat despre gesturile simple şi practice pe care toţi le putem face acasă sau la şcoală în aşa fel încât să folosim judicios resursele pe care le avem la dispoziţie şi, prin urmare, să protejăm mediul înconjurător. A urmat apoi  o altă întâlnire, marţi, pe 21 iunie, când echipele Veolia implicate în această campanie au ajuns la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” şi la Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu”

.„Elevii celor două instituţii de învăţământ au participat în mod activ la discuţiile avute cu colegii noştri pe teme ce ţin de economiile de energie, dar şi de utilizarea judicioasă a resurselor pe care le avem la dispoziţie. Pornind de la afişe şi filmuleţe cu rol educativ, copiii au învăţat gesturi simple şi practice pe care noi toţi le putem face acasă şi la şcoală în aşa fel încât să folosim în mod inteligent resursele şi, prin urmare, să protejăm mediul înconjurător. Apoi, pe 22 iunie „Campania „RECO Planetă: împreună Regeneram Planeta – şi eu pot face ECOnomii de resurse” a ajuns la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” şi la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”.

Şi aici colegii noştri au discutat cu elevii acestor instituţii de învăţământ despre impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător acţiunile cetăţenilor unei comunităţi, indiferent de vârsta acestora. Şi despre acţiunile pe care le putem face cu toţii pentru a folosi în mod judicios resursele pe care le primim în aşa fel încât să trăim într-o comunitate sănătoasă şi să respirăm un aer cât mai curat”, a declarat Ana Maria Icătoiu, director Comercial şi de Comunicare Veolia Energie Iaşi. Copiii participanţi la campania organizată de Veolia Energie Iaşi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi au primit în dar 2.000 de seturi formate din caiete, pixuri, semne de carte şi sacoşe fabricate din materiale reciclate. (S.R.)

 

Comentarii