Facultatea de Textile a cumpărat maşini de cusut moderne în cadrul unui proiect finanţat de elveţieni

vineri, 07 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Facultatea de Textile a cumpărat maşini de cusut moderne în cadrul unui proiect finanţat de elveţieni

Facultatea de Textile-Pielărie şi Mana­gement Industrial de la Universitatea Teh­nică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) a finalizat un proiect în valoare de aproximativ 250.000 de franci elveţieni. În urma acestuia, s-a înfiinţat un Centru de instruire pentru defăşurarea activităţilor didactice a studenţilor facultăţii şi pentru realizarea prototipurilor aferente proiectelor de finalizare a studiilor, dotat cu maşini de cusut moderne, care au fost achiziţionate în cadrul acestui proiect.

In urma acestui proiect s-a reuşit instruirea a 192 de persoane angajate în firme de confecţii textile din regiunea de sud-est, dintre care 85% dintre aceste sunt femei, s-a realizat instruirea a 33 de studenţi, dar şi a 10 cadre didactice din cadrul Facultăţii de Textile-Pielărie şi Manage­ment Industrial din Iaşi. Rezultatele sunt relevante pentru facultate având în vedere că, datorită contactului cu trainerii din firmele de profil, dar şi cu cei care au venit din partea partenerului elveţian, au sporit şansele de angajare. Astfel, 23 dintre studenţii implicaţi în proiect sunt absolvenţi în acest moment, 20 dintre ei fiind angajaţi ca ingineri în companii de profil.

Proiectul, derulat de TUIAŞI este realizat în parteneriat cu Swiss Textile College din Zurich şi Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Textile-Pielărie din Iaşi, este în valoare de 249.915 de franci, din care 212.428 de franci este valoarea finanţată de Confe­deraţia Elveţiană, iar suma de 137.453 de franci a revenit partenerilor din România. Proiectul este intitulat „Skills for a better and safer life“, fiind demarat în luna aprilie a anului 2015. Proiectul a avut drept obiectiv dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru persoane care lucrează în domeniul tricotajelor şi a confecţiilor din regiunea de sud-est a României. Scopul activităţilor a fost do­bândirea de competenţe în dome­niul profesional şi al managementului, pentru dimi­nuarea fenomenului de imigraţie a perso­nalului calificat.  

 

 

Comentarii