De Business

Punem punctul pe știi

Lidl îşi continuă expansiunea în Iaşi. Pe 27 aprilie se deschide magazinul de la Țesătura

miercuri, 19 aprilie 2017, 07:39
1 MIN
 Lidl îşi continuă expansiunea în Iaşi. Pe 27 aprilie se deschide magazinul de la Țesătura

Compania va inaugura un nou magazin la finele acestei luni, al şaptelea din portofoliul companiei în municipiu. Supermarketul Lidl ce se ridică acum pe fostul teren al fabricii Ţesătura va fi gata până pe 27 aprilie, dată când a fost programată deschiderea oficială. 

În urmă cu doi ani, Dedeman şi Lidl au cumpărat terenul de 46.000 metri pătraţi situat pe Bulevardul Primăverii nr. 2, deţinut la acea dată de fondul israelian de investiţii Green Plaza, valoarea estimată a tranzacţiei fiind de 7,2 milioane de euro. Parcela aflată în proprietatea Lidl măsoară circa 7.500 de metri pătraţi.

Lucrările la magazinul Lidl de la Ţesătura au început în toamna anului trecut, după ce, pe 13 septembrie, Primăria municipiului Iaşi a eliberat companiei autorizaţia de construire pentru magazin, amenajarea unei parcări pentru supermarket, căi de acces, amplasarea de mijloace publicitare şi împrejmuirea terenului. Suprafaţa noului supermarket va fi de aproximativ 2.700 de metri pătraţi, iar unitatea va avea şi o parcare de 90 de locuri. „Fiecare magazin nou presupune capital de cel puţin 2 milioane de euro”, declarau, la mijlocul anului trecut, pentru „Ziarul Financiar”, oficiali ai retailerului german. Pentru anul în curs, Lidl are în vedere inaugurarea a zece magazine la nivel naţional. Compania deţine o reţea de peste 200 de magazine în România şi a raportat în 2015 afaceri de 1,1 miliarde de euro.

 

Comentarii