(VIDEO) Ministrul Justiţiei, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa la Craiova

sâmbătă, 07 octombrie 2017, 01:58
2 MIN
 (VIDEO) Ministrul Justiţiei, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa la Craiova

Tudorel Toader a susţinut o prelegere cu un titlu parcă adecvat controverselor pe care le-a provocat cu noul pachet de legi ale Justiţiei: „Echilibrul puterilor în arhitectura statului de drept“.

Ministrul Justiţiei, rector ales al Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi, a primit ieri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova, cu această ocazie, Tudorel Toader susţinând prelegerea cu titlul „Echilibrul puterilor în arhitectura statului de drept“.

Ceremonia de decernare a titlul de Doctor Honoris Causa a făcut parte din evenimentele organizate în cadrul Confe­rinţei internaţionale bienale. Aceasta a început de la ora 9.30, în Aula Magna a Facultăţii de Drept.

Titlul de Doctor Honoris Causa a fost oferit pentru „Contribuţiile prof.univ.dr. Tudorel Toader la domeniile fundamentale de cercetare în ştiinţa dreptului“, contribuţii care „au forţă sistematizatoare, imprimând soluţii de doctrina în succesiunea codurilor penale şi în evoluţia normativă în materie penală. În lucrările sale, dreptul penal este în mod constant supus unei analize prin filtre specifice: jurisprudenţa CEDO şi jurisprudenţa Curţii Consti­tuţionale“, menţionea­ză reprezentanţii Universităţii din Craiova.

„Ne aflăm astăzi aici, în acest amfiteatru, cu ocazia organizării Conferinţei internaţionale bienale, dar şi cu ocazia conferirii titlului de Doctor Honoris Causa unui membru de vază al comuni­tăţii academice româneşti, care începând de astăzi va deveni şi membru al comunităţii academice craiovene. Aş putea spune, dacă îmi permite domnul ministru, un prieten al universităţii din Craiova“, a specificat rectorul Cezar Spânu.

După laudatio, ministrul Justiţiei a declarat: „În ultima perioadă, m-am obişnuit mai mult cu criticile decât cu laudele, încât le-am ascultat atât cu plăcere, dar şi cu prudenţă în acelaşi timp“.

De asemenea, acesta a mai menţionat: „Sunt deosebit de onorat şi de bucuros pentru conferirea acestui titlu (…), iar valoarea distincţiei nu este dată de către cel care o primeşte, ci este dată de către cel care o oferă. Prin urmare, distincţia este cu atât mai va­loroasă cu cât vine de la o prestigioasă universitate din România, care are recu­noaştere naţională şi interna­ţională, la propunerea Facul­tăţii de Drept, o facultate relativ tânără, însă una deosebit de prestigioasă“, a menţionat ministrul.

La eveniment au participat profesorii din conducerea universităţii, dar şi academicianul Ion Dogaru, fondator al Facultăţii de Drept din Craiova.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii