Schinduful, planta dacică cu puteri mari de vindecare

sâmbătă, 08 noiembrie 2014, 13:10
2 MIN
 Schinduful, planta dacică cu puteri mari de vindecare

Cum folosim seminţele plantei în uzul extern şi pentru frumuseţe.

Redescoperită în ultimii ani şi cultivată pentru virtuţile sale terapeutice schinduful este o plantă ierboasă cunoscută de străbunii noştri din cele mai vechi timpuri. A fost redescoperită în ultimii ani şi cultivată nu numai pentru furajarea animalelor, ci şi pentru obţinerea unor medicamente şi suplimente alimentare foarte puternice în vindecarea organismului uman. Schinduful este un adevărat medicament bun atât pentru uzintern, cât şi pentru uzul extern.

Tratamente pentru uz extern

Seminţele de schinduf sunt utilizate ca şi cataplasme în vindecarea ulcerelor varicoase. Se macină seminţele şi se pregăteşte cataplasma care se ţine o oră pe locul afectat. Se spală uşor cu apă caldă şi se lasă să se usuce pielea la soare. Putem ajuta vindecarea cu tinctură de arnică care are rolul de a grăbi regenerarea ţesuturilor în cazul în care ulcerul varicos are tendinţă de infectare. Cataplasmele cu schinduf sunt bune şi pentru eczeme cu mâncărimi având un efect calmant şi antiinflamator. Tratamentul se prepară din pulbere de schinduf, apă şi oţet adăugându-se şi o lingură de pulbere de mentă cu rolul de a ameliora mâncărimile. Cataplasma se ţine o oră sau două pe locul afectat apoi se îndepărtează.

Frumuseţe din câteva seminţe

Încă din antichitate se cunoaşte efectul pe care îl au seminţele de schinduf asupra siluetei, astfel că femeile slabe care doreau să îşi rotunjească silueta consumau constant aceste seminţe. Secretul plantei constă în faptul faptul că seminţele nu îngraşă ci ajută la creşterea masei musculare favorizând dezvoltarea musculaturii în detrimentul grăsimilor. De asemenea, celulita se dezvoltă mai lent pentru persoanele care fac tratament cu schinduf. Ca sa obţii însă rezultate, tratamentul se face în cure de două luni cu pauze de trei săptămâni.

Pentru cei care consumă regulat schinduf părul şi unghiile devin mai rezistente. El remineralizează şi vitaminizează organismul ajutând şi la asimilarea acestor substanţe nutritive din alimente. Curele sunt de trei luni cu pulbere de seminţe care se consumă zilnic în cantitate cât într-o lingură.

Manuela ANDREI
 

Comentarii