Surprize, surprize în dosarul „Albumul”: controlul judiciar, revocat

miercuri, 28 septembrie 2016, 01:51
1 MIN
 Surprize, surprize în dosarul „Albumul”: controlul judiciar, revocat

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, ieri, să revoce măsura controlului judiciar impusă în dosarul „Albumul”, în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, este judecat pentru fapte asimilate celor de corupţie.  

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul angajatelor Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, inculpate şi ele în aceeaşi cauză. Cei trei, alături de afacerista Letiţia Popa, au fost trimişi în judecată în acelaşi dosar anul trecut.

Reamintim că Adomniţei a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual după ce, susţine DNA, ar fi încercat să mascheze rezultatele unui control de audit realizat în cadrul CJ. Respectivul audit scotea la iveală că instituţia ar fi recepţionat doar pe hârtie, nu şi în fizic, mai multe materiale de promovare realizate de firma Letiţiei Popa (VEZI AICI).

Dosarul „Albumul” se află în prezent pe rolul Tribunalului Iaşi, fiind în faza administrării de probe. Un dosar disjuns, în care inculpat este şi Victor Chirilă, vicepreşedintele CJ, se află, de asemenea, pe rolul Tribunalului Iaşi. 

Comentarii