Traseul lui Ivan de la Bucureşti la Dobrovăţ, atacat de Nichita: S-a transferat incorect

vineri, 13 martie 2015, 02:50
2 MIN
 Traseul lui Ivan de la Bucureşti la Dobrovăţ, atacat de Nichita: S-a transferat incorect

Situaţia lui Cătălin Ivan în PSD va fi discutată în următoarea şedinţă a conducerii filialei ieşene a social-democraţilor.

Preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat ieri că modul în care Ivan s-ar fi transferat la PSD Dobrovăţ de la PSD Sector 1 Bucureşti a fost „incorect“, în contextul în care nu a existat o consultare cu conducerea judeţeană a filialei.

Nichita a subliniat că trebuie respectate anumite proceduri statutare într-un astfel de demers. Potrivit liderului social-democrat, Ivan l-a informat, marţi, într-o conversaţie telefonică, despre gestul său, dar fără a dezvălui şi intenţia organizaţiei din Bucureşti de a-l suspenda din partid.

În aceeaşi zi, am aflat că a fost suspendat. Nu a procedat corect, a avut un comportament copilăresc“, a spus Nichita. El a adăugat că atât Ivan, cât şi şeful PSD Dobrovăţ, Cătălin Martinuş, au greşit. „Am discutat astăzi (ieri, n.r.) cu domnul primar Martinuş şi a recunoscut că a greşit. El deţine puterea politică acolo, dar organizaţia Dobrovăţ nu este independentă, deciziile trebuie confirmate, trebuia să există o consultare“, a mai spus Nichita.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, Ivan a încercat să rămână în PSD pe „uşa din spate“ şi a apelat la un „subterfugiu“. „Vom discuta situaţia lui în următoarea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean“, a conchis Nichita.

Declaraţiile liderului social-democrat vin în contextul în care, ieri, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a precizat că aşteaptă din partea PSD Iaşi confirmarea că a fost primit Cătălin Ivan în filială. În caz contrar, a spus Ştefănescu, suspendarea europarlamentarului din partid pe un an rămâne valabilă, aşa cum a decis PSD Sector 1 Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

Cum s-a procopsit Dobrovăţul cu un europarlamentar. Traseul din Capitală spre imaş

Europarlamentarul Cătălin Ivan s-a transferat la o organizaţie PSD din judeţul Iaşi cu doar câteva zile înainte de a fi suspendat din partid. Informaţia a fost confirmată pentru „Ziarul de Iaşi” de către şeful PSD Dobrovăţ, primarul Cătălin Martinuş.

 

Comentarii