Un istoric îi explică polițistului la Iași: Pista pentru biciclete este un trotuar grav denivelat

sâmbătă, 30 septembrie 2017, 14:27
1 MIN
 Un istoric îi explică polițistului la Iași: Pista pentru biciclete este un trotuar grav denivelat

Un cercetător științific din Iași, doctor în istorie, a luat zilele trecute prima sa amendă ca biciclist. Marius Chelcu i-a explicat polițistului absurdul situației și a contestat sancțiunea.

Motivul: potrivit Codului rutier, deplasarea pe carosabil pe o porţiune de drum prevăzută cu pistă pentru biciclete. 

Locul: Aleea Sadoveanu, între Liceul Agricol şi rond Agronomie.

Ce a scris Marius Chelcu pe pagina sa de Facebook:

Legea o fi clară, doar că realitatea la care se aplică este o bătaie de joc sau o glumă proastă, încadrarea ţine de dispoziţia în care te afli ca suspect de încălcarea Codului rutier. (…)

Zisa pistă poate fi, mai degrabă, un deliciu pentru amatorii sporturilor extreme, nicidecum o alternativă la deplasarea cu automobilul, care ar trebui să fie rostul principal al amenajării unei piste pentru biciclişti.

La Iaşi pista pentru biciclete nu a avut şi nici nu cred că va avea acest scop esenţial şi asta fiindcă afacerea a fost profitabilă pentru fosta administraţie şi se arată profitabilă şi pentru actuala. (…)

Un alt biciclist însă a iscălit resemnat procesul-verbal şi a luat hârtia prin care va aduce o ofrandă de 75 de RON Primăriei care şi-a bătut joc de el declarând pistă pentru biciclete un trotuar grav denivelat. (…)

Citiți postarea integrală pe Facebook.

Comentarii