USAMV, vizitată de o echipă de studenţi şi profesori din Germania

miercuri, 06 septembrie 2017, 17:30
1 MIN
 USAMV, vizitată de o echipă de studenţi şi profesori din Germania

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi a fost vizitată în cursul zilei de ieri de o delegaţie de la Justus Liebig Universitat Giessen din Germania. Aceasta a fost formată din 21 de studenţi şi cinci cadre didactice, iar vizita a făcut parte dintr-un proiect de colaborare comună între cele două instituţii de învăţământ superior. 

De altfel, acesta este unul dintre cele mai vechi parteneriate ale USAMV Iaşi, datând încă din 1976, care are ca scop schimbul de experienţă şi posibilitatea de a afla noi informaţii din domeniul agronomic. „Delegaţia a putut vizita sediul universităţii, laboratoare, Centrul de vizualizare avansată 3D, dar şi fermele didactice Ezăreni, Adamachi şi Rediu, urmând ca până pe 11 septembrie să facă deplasări şi în alte zone cu impact din regiunea Moldovei, precum şi din ţară“, au precizat reprezentanţii USAMV Iaşi.

Prof.dr. Sylvia Schnell, de la JLU Giessen, a declarat că sunt într-o vizită în care vrea să le prezinte studenţilor toate ciclurile de studiu universitar, România, şi în special domeniul Agriculturii şi al Managementului Mediului. „Dar în acelaşi timp să descopere natura de aici. Universitatea parteneră din Iaşi este punctul de plecare pentru excursia noastră, şi ne bucurăm să ne reîntâlnim colegii, pentru a putea discuta şi despre partea de cercetare ştiinţifică. Cu această ocazie, vrem să întărim parteneriatul între cele două universităţi, prin schimburi de experienţă şi academice“, a spus cadrul didactic. 

 

 

Comentarii