VIDEO: Artistul care pictează pe apă. Reproducere impresionantă a marilor opere de artă

duminică, 26 iunie 2016, 14:14
2 MIN

Lucrările artistului turc Garip Ay durează doar câteva momente, însă sunt considerate a fi adevărate opere de artă. Acesta reușește să creeze aceste capodopere cu ajutorul unei tehnici antice, denumite Ebru. 

Ebru este o tehnică străveche persană de pictură pe apă ce a devenit mai târziu o formă tradiţională de artă decorativă specifică Turciei. Acest stil se mai numește marmorat şi constă în adăugarea unei substanţe naturale în apă, pentru a se obţine un lichid îngroşat pe suprafaţa căruia se aplică vopsele insolubile în apă, fără ca acestea să se îmbine între ele.

 Apoi, cu ajutorul unor beţe de metal, sunt create diverse modele şi forme. Când pictura este gata, aceasta poate fi transferată pe o suprafaţă absorbantă cum ar fi hârtia, materiale textile sau lemnul.

În vârstă de 31 de ani, Garip Ay a studiat artele plastice la un liceu din orașul său natal, Diyarbakir, iar mai apoi a absolvit Universitatea Mimar Sinan din Istanbul. Tânărul a devenit unul dintre cei mai renumiți artiști Ebru din lume, fiind gazda unor numeroase expoziții, ateliere și seminarii, atât în Europa cât și în Statele Unite ale Americii, scrie cunoastelumea.ro

Abilitățile sale artistice au devenit subiectul unui documentar de televiziune, iar lucrările sale au fost prezentate în nenumeroase show-uri TV, dar și pe internet. Numai ultimul său videoclip, în care prezintă lumii modul de realizare al lucrărilor sale, a fost vizionat, până acum, de peste 26 de milioane de oameni.

Comentarii