101 clase au cursuri suspendate la Iași. 170 de elevi și 50 de profesori infectați

sâmbătă, 25 septembrie 2021, 01:58
2 MIN
 101 clase au cursuri suspendate la Iași. 170 de elevi și 50 de profesori infectați

Bilanţul ultimei săptămâni: 50 de cadre didactice şi 170 elevi, depistaţi pozitiv.

Peste 170 de elevi, antepreşcolari şi preşcolari au fost confirmaţi săptămâna aceasta cu Covid-19, la aceştia adăugându-se şi aproape 50 de cadre didactice sau persoane care fac parte din rândul cadrelor didactice auxiliare sau personalului nedidactic. Practic, peste 200 de persoane din învăţământul ieşean au fost confirmate pozitiv la testarea pentru Covid-19.

În rândul personalului din învăţământ, cele mai multe persoane diagnosticate pozitiv sunt cadre didactice, 38, iar 11 persoane fac parte din rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic. La prima vedere numărul nu este unul foarte mare, însă aceste îmbolnăviri afectează un număr mult mai mare de elevi.

Practic, în cursul zilei de ieri erau suspendate cursurile pentru 101 clase din învăţământul gimnazial, liceal, profesional sau postliceal, la acestea adăugându-se şi 24 de grupe sau clase din învăţământul preşcolar şi primar. Pe lângă acestea, din cauza numărului mare de persoane diagnosticate pozitiv din rândul personalului didactic şi nedidactic, Grădiniţa „Cuv. Parascheva“ Iaşi are întreaga activitate suspendată.

În ceea ce priveşte îmbolnăvirile din rândul elevilor, cele mai multe cazuri au fost identificate în rândul liceenilor. Din cele peste 170 de cazuri identificate, aproape jumătate (81 de cazuri) sunt în rândul elevilor din clasele IX-XII. Observând numărul de îmbolnăviri în rândul elevilor putem concluziona că probabilitatea de îmbolnăvire scade odată cu vârsta. Astfel, în clasele V-VIII au fost raportate 48 de cazuri de Covid-19, iar în clasele I-IV doar 39 de cazuri. În rândul antepreşcolarilor şi preşcolari au fost confirmate doar 7 cazuri, 5 la preşcolari şi 2 la antepreşcolari. De asemenea, a fost identificat un caz şi la o şcoală postliceală din judeţ.

Dintre şcolile care au cursurile suspendate, reprezentanţii ISJ au amintit de Colegiul „Mihai Eminescu“, unde sunt şapte clase care şi-au suspendat activitatea faţă în faţă, şase clase la Colegiul de Artă şi câte cinci clase la Colegiul „Alecsandri“ şi Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“. În cazul şcolilor în care au fost descoperite persoane diagnosticate cu Covid-19 s-a luat măsura izolării acestora, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, atât clasele, dar şi holurile şi toaletele, dar şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii