12 elevi din Iaşi au fost admişi la Colegiile Militare Naţionale

joi, 14 iulie 2022, 19:34
2 MIN
 12 elevi din Iaşi au fost admişi la Colegiile Militare Naţionale

12 elevi din judeţul Iaşi au fost admişi la Colegiile Naţionale Militare. Cea mai mare medie înregistrată este 9.17, obținută de un elev al Școlii Gimnaziale „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos. Acesta a fost admis la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Pe următoarele locuri se află doi elevi care au obținut aceeași medie, respectiv 9.02. Aceștia provin de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Pașcani și de la Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” din Iași.

Și alți elevi din județul Iași au decis să aplice la colegii militare. Din cei 12 elevi ieșeni admiși, 10 dintre aceștia au ales să studieze la Câmpulung Moldovenesc. Un elev, absolvent al Școlii Gimnaziale „Axinte Uricariul” din Scânteia a fost admis la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. Elevul a obținut la examenele de Evaluarea Națională media 8,15. Un alt elev de la Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” , cel de-al doilea dintre cei mai buni elevi din Iași a fost admis cu media  9.10 la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Ceilalți elevi provin Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” din Iaşi (admis cu media 6.67), Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași (admis cu media 8,72), Scoala Gimnazială Grozești (admis cu media 8,95), Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași (media 8.72), Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” din Iași (media 8,85), Școala Gimnazială Blăgești ( media 8.95), Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Iași (media 8.42), Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Iași (media 8,67)  și ultimul elev din județul Iași este de la Școala Gimnazială Moțca și a fost admis la Colegiul din Câmpulung Moldovenesc cu media 8.65. Aceștia au avut de trecut următoarele probe: testare psihologică, testare aptitudini fizice și examenul de verificare cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba şi literatura română susţinut în colegiu

În ţara noastră exită 5 colegii naţionale militare: Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”din Breaza, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”din Alba Iulia,  Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc,  Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”din Craiova şi Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii