A absolvit facultatea la 96 ani: Unii nu înțelegeau cât de important e să-ți îndeplinești un vis

miercuri, 05 august 2020, 16:55
1 MIN
 A absolvit facultatea la 96 ani: Unii nu înțelegeau cât de important e să-ți îndeplinești un vis

Italianul Giuseppe Paternò și-a dorit să meargă la universitate încă de pe când copilărea în Sicilia, în anii 1930. N-a putut să o facă de-a lungul deceniilor, din cauza sărăciei, războiului și nevoii de a-și întreține familia, dar acum, la 96 de ani, și-a realizat visul, devenind, la capătul unui an universitar afectat de epidemia de Covid, cel mai bătrân absolvent de facultate din Italia.

Paternò, fost muncitor feroviar și veteran al celui de-al doilea război mondial, a absolvit studiile de filosofie la Universitatea din Palermo.

El a început să muncească de mic, la o berărie din Palermo, a fost telegrafist pentru pentru armata italiană în timpul războiului mondial, apoi s-a angajat ca muncitor feroviar, slujbă care nu i-a plăcut, dar pe care a urmat-o pentru a-și putea întreține familia. A absolvit liceul la seral, la vârsta de 31 de ani.

Bătrânul s-a înscris la Filosofie, la Universitatea din Palermo, în 2017, iar despre aceste studii spune:

“Mă trezeam la șase dimineața ca să studiez. Foloseam o veche mașină de scris, pentru a scrie lucrăriile. Mă odihneam după-amiaza, iar seara învățam din nou, până la miezul nopții. Vecinii mă întrebau: “De ce te mai agiți, la vârsta ta? Dar ei nu înțelegeau cât de important e să-ți îndeplinești un vis, indiferent de vârstă.”

Aflați amănunte de pe edupedu.ro.

Comentarii