A început „Grătariada 2018”!

marți, 01 mai 2018, 10:05
3 MIN
 A început „Grătariada 2018”!

Râde iarăşi primăvara peste câmpuri, peste plai, şi e fum în toată ţara fiindcă a venit 1 Mai!

Calendarul ne anunţă: "E 1 Mai!". Păsărelele gureşe ciripesc: "E 1 Mai!". Micii de pe grătare sfârâie, veseli: "E 1 Mai!". Şoferii maşinilor care circulă bară la bară pe drumurile patriei înjură: "E 1 Mai!". Etc. Începând de ieri, întreaga ţară a intrat în febra pregătirilor pentru minivacanţa de 1 Mai; fapte de viaţă, culese de la faţa plină de fum a locurilor de făcut grătare, în cele ce urmează:

laugh Un corespondent local ne-a trimis o ştire senzaţională, care trebuie privită, totuşi, cu suspiciune, fiind vorba despre un fapt greu de crezut: cică aseară, în jurul orei 19.15, pe un raft de supermarket încă se mai aflau câteva caserole cu mici! Este posibil să fie vorba, mai degrabă, despre o intoxicare (şi nu ne referim la carne) sau despre o reclamă mascată.

laugh Informaţii la fel de puţin credibile vin şi din alte părţi ale ţării: se pare că ieri, în jurul prânzului, au fost văzuţi doi români, soţ şi soţie, care ieşeau dintr-un supermagazin având în cărucior doar salate, roşii, ceapă, mărar, usturoi bio, apă plată şi brânză de vaci! Totuşi, există bănuiala că aceştia, oameni gospodari, şi-ar fi cumpărat deja, din timp, micii, cârnaţii, ceafa, muştarul, peturile de bere şi cărbunii pentru grătar.

laugh Aflat într-o poieniţă de lângă Consumatori şi, totodată, în stare de ebrietate, domnul Anatol Şeptică declară că i-a văzut pe cei şapte pitici din poveste dispărând în bezna pădurii cu tot cu micii şi cârnaţii lui. Şeful de post chemat la faţa locului a descoperit că suspecţii nu erau piticii din poveste, ci copiii din sat, trimişi de părinţii lor la produs.

laugh Nişte cercetători amatori şi entuziaşti din Machitori au reuşit ceea ce alchimiştii de pe vremuri, care căutau să transforme orice în aur, nici n-ar fi îndrăznit să viseze: după ce au descoperit că micii şi cârnaţii cumpăraţi în ajun erau expiraţi, i-au băgat în căzănel şi au făcut din ei rachiu. "Ne-a ieşit un rachiu din porc, vită şi oaie minunat, cu mărgeluţe, păcat că se cam simte bicarbonatul!", declară unul dintre specialişti.

laugh Sătenii din Acarieni s-au plâns că peste tăpşanul pe care se organizează, de obicei, evenimentele, de la târguri de porci, de joburi şi de carte, la manifestaţii de protest şi grătare de 1 Mai, au trecut, joi seara, trei turme de miei cu trei ciobănei, aşa că nu se mai poate sta pe iarbă. Din fericire, primarul a discutat cu directorul Şcolii Generale, care i-a scos pe elevii din clasele mici la cules mărgele, să facă mişcare în aer liber.

 

Comentarii