Alexei Navalnîi a publicat online o imagine cu el în spitalul din Berlin: Mai sunt multe probleme

sâmbătă, 19 septembrie 2020, 14:38
1 MIN
 Alexei Navalnîi a publicat online o imagine cu el în spitalul din Berlin: Mai sunt multe probleme

Politicianul rus Alexei Navalnîi a publicat sâmbătă, pe Instagram, o fotografie în care apare coborând trepte în spitalul din Berlin, după cinci zile de când medicii au anunţat că nu mai are nevoie de ventilaţie şi că poate respira independent.

Navalnîi, principalul oponent al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit rău, la finalul lunii trecute, pe când se afla în Siberia. El a fost spitalizat, în comă indusă, iar ulterior, a fost transferat în Germania. Testele de laborator din trei ţări au determinat că a fost otrăvit cu noviciok, iar guvernele din Vest au cerut explicaţii Rusiei.

„Să vă spun cum merge recuperarea mea. Este o cale liberă deja, deşi una lungă”, a scris Navalnîi. El a adăugat că încă nu poate folosi telefonul şi că are dificultăţi când încearcă să toarne apă în pahar ori să urce scările, pentru că îi tremură picioarele. „Mai sunt multe probleme de rezolvat, dar medicii incredibili de la spitalul Charite au soluţionat-o pe principala”.

El a adăugat: „M-au transformat dintr-o «fiinţă umană vie, din punct de vedere tehnic» în cineva care are mari şanse să devină… un bărbat care poate scrola Instagramul şi înţelege fără să se gândească unde să dea like”.

Comentarii