Andrei Cristea, în stand-by. Atacantul vrea să revină la Iaşi dar încă nu a ajuns la un acord!

marți, 25 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Andrei Cristea, în stand-by. Atacantul vrea să revină la Iaşi dar încă nu a ajuns la un acord!

Atacantul a tratat ieri revenirea la Poli, însă nu s-a ajuns la un acord

Politehnica Iaşi a ajuns ieri în Turcia, unde va efectua cantonamentul verii. Conform oficialilor clubului, drumul până la Bolu, efectuat cu avionul pe ruta Bucureşti – Iaşi, apoi cu autocarul, a decurs fără probleme deosebite. Începând de astăzi, echipa va intra în programul normal de pregătire al perioadei, care va conţine, de regulă, două şedinţe zilnice.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, nu au apărut noutăţi faţă de efectivul deplasat din Iaşi, antrenorul Mihai Teja având la dispoziţie doar 18 jucători: Denis Rusu, Alberto Cobrea, Adrian Gallego, Cosmin Frăsinescu, Marius Chelaru, Ionuţ Panţîru, Joao Teixeira, Laurenţiu Rus (căruia îi expiră contractul duminică), Florian Loshaj (contract nesemnat încă), Alessio Carlone (contract nesemnat încă), Ştefan Tîrnovanu, Alex Negrea, Vlad Danale, Francisc Cristea, Mario Pipoş, Ionuţ Rusu, Mihai Armeanu, Sabin Moldovan, ultimii opt fiind under 21.

Andrei Cristea a fost ieri prezent în Iaşi, unde a discutat cu primarul Iaşului, Mihai Chirica şi preşedintele executiv Adrian Ambrosie despre o eventuală revenire la Poli. Jucătorului nu i s-au putut satisface pretenţiile iniţiale, de păstrare a salariului de 6 000 de euro lunar pe care-l avea înainte de a pleca la Craiova, în iarnă. Lui Cristea i s-au dat însă asigurări că vara viitoare, după terminarea carierei de fotbalist, va fi numit director sportiv la Politehnica. Azi, fotbalistul în vârstă de 35 de ani va trata cu echipa cu care se află sub contract, CSU Craiova, rezilierea acordului semnat în acest an pe o o perioadă de un an şi jumătate. Deşi i s-a transmis că nu intră în vederile antrenorului oltenilor, Cornel Papură, jucătorul aflat pe finalul carierei e decis să nu rupă înţelegerea cu oltenii decât dacă primeşte o despăgubire consistentă.

La finalul discuţiei de ieri, Ambrosie a declarat: “Cred că nu există vreo persoană care să nu-şi dorească revenirea lui Cristea acasă. Din păcate, condiţiile financiare actuale ale clubului nu mai permit să-i asigurăm salariul pe care îl avea înainte de a pleca la Craiova. I-am făcut o ofertă concretă, i-am dat asigurări că va rămâne vara viitoare în stafful clubului, aşteptăm răspunsul lui. Din câte am înţeles, dacă se va înţelege cu Craiova în legătură cu rezilierea contractului, se va întoarce la Poli pentru a ne ajuta iarăşi să reconstruim o echipă”.

Conform lui Ambrosie, chiar dacă Andrei Cristea nu va reveni la Iaşi, în această săptămână Teja va conta pe câţiva jucători noi, directorul de scouting Anton Heleşteanu având deschise mai multe piste.

 

 

Comentarii