Aplicaţia care va îngropa WhatsApp. Cum funcţionează

marți, 25 august 2020, 22:59
2 MIN
 Aplicaţia care va îngropa WhatsApp. Cum funcţionează

WhatsApp este cea mai importantă platformă de mesagerie criptată din lume, dar se confruntă cu o concurență aflată într-o mișcare rapidă.

Signal este ”cea mai bună și mai strălucitoare alternativă la WhatsApp”, consideră Forbes, potrivit căruia această aplicație ”este de departe cel mai bun serviciu de mesagerie securizată disponibil azi”.

Iar pentru oricine nu are încredere în Facebook și produsele sale, Signal este opțiunea potrivită, precizează sursa citată.

Signal are doar două dezavanataje în comparație cu WhatsApp: nu există încă suficienți utilizatori (zeci de milioane față de câteva miliarde) și nu are backup-uri, astfel încât, dacă îți pierzi dispozitivul, rămâi fără mesaje.

Oricât de bună și de populară ar fi acum WhatsApp, platforma deținută de Facebook nu asigură încă acces la mai multe dispozitive într-un mod semnificativ și asta a devenit rapid o problemă serioasă.De asemenea, este o problemă agravată de convergența rapidă a mesageriei și apelurilor, iar apelurile WhatsApp sunt încă legate de un telefon mai degrabă decât de un dispozitiv cu ecran mare, mai ușor de utilizat și acest lucru devine un obstacol major.

WhatsApp face o treabă excelentă de securizare a apelurilor vocale și video din aplicațiile sale pentru iPhone și Android și a crescut recent capacitatea de lucru pentru a permite apeluri pentru opt interlocutori.

Aplicație Signal pentru desktop 

Însă Signal a început testarea beta a unor noi apeluri video și vocale one-to-one din aplicația sa genială pentru desktop.

„Această versiune este unul dintre primii pași către obiectivul nostru de a permite apelurile și video sigure, disponibile pe toate dispozitivele dumneavoastră”, spune Signal.

Signal este într-o creștere rapidă, determinată și de preluarea sa în timpul protestelor recente din SUA și Hong Kong, unde a fost considerat cel mai bun și sigur serviciu de mesagerie pentru oricine este preocupat de interceptare sau urmărire.

Apelarea pe desktop nu este singura actualizare a serviciilor Signal.

Platforma introduce, de asemenea, cereri de mesaje, ceea ce le va oferi utilizatorilor controlul celor care le pot trimite pe platformă din afara contactelor dispozitivului lor.

Sursa: StirilePROTV

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii