Atenţiune-atenţiune: întâlnire strategică şi secretă la partidoi!

joi, 11 ianuarie 2018, 02:50
3 MIN
 Atenţiune-atenţiune: întâlnire strategică şi secretă la partidoi!

Atenţiune-atenţiune, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: filiala ieşeană a partidoiului cică este pe picior de război civil începând de ieri la amiază, pe motiv de ambât politic şi de neinvitarea la o chermeză a unora. La restaurantul amicului de partid şi de stat de pe malul lacului Ciric a avut loc ieri după amiază, prelungindu-se pentru unii până la ore târzii din noapte, o mare reuniune de partid şi de stat, dar cu invitaţii verbale date pe ochi frumoşi. 

Totul a pornit cică de la o întrunire pe care ar fi convocat-o câţiva parlamentari de Iaşi ai partidoiului, care şi-au chemat acolo colegii să stabilească ce ar fi de făcut în rezbelul fratricid dintre Dragnea şi Tudose şi pe cine ar fi mai avantajos şi mai cu moţ să susţină. Evident că a fost invitat, pe lângă parlamentari, şi şeful interimar de filială Măricel.

Numai că, de aici încolo, a început treaba să fie oablă, căci Măricel s-a apucat de dimineaţă să sune şi premarii partidoiului mai apropiaţi lui, pe motiv că sunt chemaţi la Ciric să ciocnească o şampanie de bucurie că judeţul are de împărţit 6 milioane trimise plocon de la Tudose. Invitaţiile s-au făcut însă cu mare fereală, ca nu cumva să fie chemat din greşeală şi vreun apropiat de-al lui Chirica, care se înţelege că nu a avut porţie şi scaun la masă. Ce s-a discutat acolo, dar mai ales ce s-a mâncat şi ce s-a băut, dacă vă interesează? Ok, am înţeles, haleala şi agaliul le lăsăm pe altădată: să vorbim de discuţiuni. Ia’n cetiţi aşadar despre asta în rândurile ce urmează!

Unde a rămas ca-n tren şi unde ca-n avion?

Puţini ştiu că în rezbelul dintre Dragnea şi Tudose, şeful filialei ieşene, Măricel, ar fi optat deja, trecând de partea premierului. Cei doi au şi avut alaltăieri o întâlnire mai largă, în care s-au făcut unele promisiuni financiare, cum vă spuneam mai sus. Măricel a venit însă cu mandat clar, zice-se, după discuţiile avute: pregătirea oamenilor din judeţ pentru votul viitorului congres, în care se va propune conducere nouă la partidoi la Bucureşti şi trimiterea lui Dragnea la pensie. Pentru asta, căci Măricel are nevoie de sprijinul a câţi mai mulţi premari, ştiut fiind că la muniţip nu prea ţine hamul în mână, din cauza lui Mihăiţă. Iar propunerea de prânz de lucru făcută de parlamentari ieri i-a picat mănuşă, ca să-şi cheme şi el premarii în cadru official, pompos. Nu ştim încă pe ce s-a bătut palma în detaliu, în mare se aude că lui Măricel i-a cam ieşit pasienţa, că râdea cu gura mare aseară. Gurile rele zic însă că, în rândul parlamentarilor ieşeni, treaba a cam rămas pentru unii ca-n tren. Adică, ştiţi voi cum: ura şi la gară… Acuma, rămâne să vedem: la Gara Mare sau la aia din Nicolina?

PS: La final şi o informaţie de pe mapamondul partidoiului. Cică la nivel naţional Dragnea pierde filială cu filială, iar unii cunoscători zic că până duminică actualul şef de partidoi va rămâne maxim cu Carmenuţa şi Olguţa, deşi nici asta din urmă nu e sigură. Nici nu ştii dacă să te bucuri au ba: oare se poate mai rău decât ţara condusă de teleoltenii penali?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

Comentarii