De Business

Punem punctul pe știi

Au fost închise benzinăriile care au vândut carburant cu 11 lei litrul

miercuri, 30 martie 2022, 10:26
2 MIN
 Au fost închise benzinăriile care au vândut carburant cu 11 lei litrul

Firma din Beiuş devenită celebră după ce a stârnit o psihoză în rândul şoferilor din toată ţara, pe 9 martie, vânzând benzina şi motorina la un preţ record de 11 lei pe litru, la staţiile de combustibil deţinute în parteneriat cu MOL România, a rămas temporar fără obiectul muncii.

Inspectorii Antifraudă din cadrul ANAF au amendat cu câte 50.000 lei toate cele 4 staţii de combustibil ale companiei şi le-a suspendat activitatea pentru o lună. Potrivit legii, în cazul amenzii, administratorul firmei are dreptul să achite în termen de 15 zile jumătate din suma minimă prevăzută de lege, în acest caz fiind vorba de 10.000 lei.

35 de oameni în concediu fără salariu, Beiușul cu o singură benzinărie

Măsura a fost dispusă luni, 28 martie, şi va intra în vigoare de la miezul nopţii, după cum a declarat BIHOREANULUI administratorul firmei, Daniel Degău.

„Nici nu am citit procesul verbal, nu-mi mănânc nervii. Ideea este că voi plăti o amendă de 10.000 lei pentru fiecare staţie şi, ca măsură complementară, s-a dispus suspedarea activităţii pe o perioadă de 30 de zile. Pe acest răstimp, toţi angajaţii de la staţii şi şoferii care fac aprovizionarea, adică 35 de oameni, vor merge în concediu fără salariu”, a explicat Degău, susţinând că nu va contesta sancţiunea.

Decizia va afecta nu doar firma şi pe cei 35 de angajaţi, care vor rămâne fără venituri, ci va genera o problemă şi pentru locuitorii din municipiul Beiuş, căci va rămâne deschisă o singură benzinărie în oraş, cea a Petrom, următoarele staţii de combustibil fiind la o distanţă de 10 kilometri, în Sudrigiu.

Mai mult, pe ebihoreanul

Comentarii