Auzind că îi sunt copiii în pericol, a condus o maşină fără să aibă permis. Judecătorii nu l-au iertat

joi, 09 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Auzind că îi sunt copiii în pericol, a condus o maşină fără să aibă permis. Judecătorii nu l-au iertat

În loc să sune la 112, un ieșean a preferat să traverseze orașul dintr-un colț într-altul pentru a veni în ajutorul soției sale. Nu ar fi fost nicio problemă dacă nu s-ar fi aflat, fără permis, la volanul unei mașini cu numere false. Explicația dată judecătorilor nu i-a mulțumit pe aceștia.

În noaptea de 15/16 august 2018, la câteva minute după miezul nopții, un echipaj al Poliției Rutiere aflat pe pasajul Alexandru cel Bun a făcut semn unui Ford Mondeo să oprească. Șoferul a semnalizat intenția de a opri, după care a accelerat însă puternic, îndreptându-se spre bulevardul Dacia.

Autoturismul a fost urmărit în trafic, acesta oprind în dreptul blocului D4, ocupanții mașinii fugind printre blocuri. Verificările efectuate în baza de date au arătat că numerele de înmatriculare aparțineau de fapt unui Fiat Punto. Șoferul a fost identificat ulterior în persoana lui Floris Țîmbalariu.

Din declarațiile unor martori identificați ulterior, a reieșit că aceștia se aflau în noaptea respectivă cu Țîmbalariu, în Tătărași. La un moment dat, prin zonă au trecut câțiva prieteni ai acestuia, care i-au transmis unele informații legate de soția sa. Deși nu avea permis, bărbatul s-a urcat imediat la volan, în mașină intrând și fratele său și o prietenă.

Țîmbalariu s-a îndreptat spre domiciliul său din Dacia, în Alexandru fiind interceptat de poliție. Audiat, șoferul a explicat că i se spusese că soția sa, suferind de unele afecțiuni psihice, amenințase că va lua copiii și îi va arunca în fața trenului. Acesta fusese motivul pentru care plecase la drum.

Tânărul a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat în fața Judecătoriei ieșene. Instanța nu i-a acceptat explicațiile, judecătorii apreciind că o atitudine mai logică ar fi fost ca inculpatul să apeleze la serviciul 112, nu să traverseze întreg orașul pentru a ajunge la domiciliu.

Țîmbalariu și-a recunoscut vina, dar acest lucru nu l-a ajutat prea mult. La data respectivă, el era deja cercetat, tot pentru conducere fără permis, faptă pentru care avea să fie condamnat la 10 luni de închisoare și o amendă penală de 3.000 de lei, cu amânare. În plus, nu oprise la semnalul polițiștilor, ci încercase să fugă.

Magistrații Judecătoriei au decis revocarea amânării pedepsei și punerea ei în executare. Pentru noua faptă, a mai fost condamnat la 8 luni de detenție, pedeapsa rezultantă fiind de un an și patru luni de închisoare, plus amenda penală de 3.000 de lei. Sentința a fost contestată de Țîmbalariu, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul pe 26 aprilie. 

Comentarii