Balonul oval ia viteză în Japonia

joi, 19 septembrie 2019, 01:43
3 MIN
 Balonul oval ia viteză în Japonia

 

De vineri până la începutul lunii noiembrie, are loc în Japonia, Cupa Mondială de rugby, la care tricolorii nu participă. Amatorii acestui sport se pot delecta cu competiţia la TVR

 

 

Cupa Mondială de rugby 2019 se va desfăşura în Japonia, în perioada 20 septembrie-2 noiembrie, cu 20 de echipe, repartizate în patru grupe. România va lipsi pentru prima dată în istorie de la CM, fiind descalificată de Federaţia Internaţională (IRB) pentru folosirea unui jucător neeligibil. La turneul final se vor juca în total 48 de meciuri, pe 12 stadioane răspândite în arhipelagul nipon de la arena cea mai mică din Kamaishi (16.187 locuri) până la cea mai mare din Yokohama (72.327 locuri).

Prezentă la toate ediţiile Campionatului Mondial, naţionala de rubgy a României va rata turneul final din 2019, a noua ediţie a competiţiei. „Stejarii” au fost descalificaţi de Federaţia Internaţională (IRB) pentru că l-au folosit pe tongalezul Sione Fakaosilea în Rugby Europe Championship, deşi nu ar fi avut acest drept. Conform federaţiei mondiale de specialitate, România nu avea dreptul de a-l folosi pe Fakaosilea, motivaţia fiind aceea că acesta evoluase pentru echipa de rubgy în 7 a statului Tonga.

În faza grupelor, victoria va fi recompensată cu patru puncte, iar egalul cu 2 puncte, în timp ce echipele care au marcat cel puţin patru eseuri vor primi un punct bonus ofensiv, iar cele care vor pierde la o diferenţă mai mică de şapte puncte vor lua un punct bonus defensiv. În caz de egalitate de puncte la finalul meciurilor din grupă, primul criteriu de departajare va fi cel al meciului direct, următorul fiind punctaverajul (diferenţa dintre punctele înscrise şi punctele primite), iar al treilea va fi esaverajul, diferenţa dintre numărul de eseuri reuşite şi de eseuri primite în grupă.În caz de egalitate la finalul unui meci din fazele eliminatorii, va urma o pauză de cinci minute, după care se vor desfăşura două reprize de prelungiri a câte 10 minute, cu pauză de cinci minute între ele. Dacă egalitatea va persista se vor mai juca două minute suplimentare, după principiul „morţii subite”, prima echipă care va marca în această perioadă urmând să fie declarată învingătoare. Dacă egalitatea se va menţine se va trece la executarea unui şuturi la but, de la linia de 22 de metri, cinci jucători de la fiecare echipă fiind desemnaţi pentru acest lucru. Dacă egalitatea se va menţine după sesiunea de cinci, se vor executa şuturi alternativ după principiul „morţii subite”.

Componenţa grupelor: Irlanda, Scoţia, Japonia, Rusia, Samoa (grupa A), Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia, Namibia, Canada (B), Anglia, Franţa, Argentina, SUA, Tonga (C), Australia, Ţara Galilor, Georgia, Fiji, Uruguay (D). Meciul de deschidere va avea loc vineri, de la ora 13:45 (ora României), la Tokyo între Japonia şi Rusia. Finala se va desfăşiura pe 2 noiembrie, la Yokohama. În România, Campionatul Mondial de Rugby va fi transmis de TVR.

 

 

Comentarii