Barna i-a găsit fostei şefe de cabinet un post călduţ şi bine plătit

vineri, 30 iulie 2021, 09:58
1 MIN
 Barna i-a găsit fostei şefe de cabinet un post călduţ şi bine plătit

Barna i-a găsit o sinecură fostei şefe de cabinet: membru al CA al OPCOM, o sucursală Transelectrica. Elena Tudose, fosta şefă de cabinet a preşedintelui USR, acum secretar de stat în aparatul de lucru al vicepremierului, a primit în acest scop derogare de la Guvern. Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern din 28 iulie s-a aflat şi un memorandum iniţiat de secretarul general al Executivului, Tiberiu Gorun, avizat de Dan Barna, prin care se propunea ca secretarul de stat Elena Tudose să fie numit membru provizoriu în CA-ul OPCOM. 

OPCOM este o filială a transportatorului naţional de electricitate, Transelectrica, care are rolul de administrator al pieţei de energie electrică. Transelectrica este direct subordonată Secretariatului General al Guvernului. 

Secretarii de stat au nevoie de derogare de la lege, derogare acordată de Guvern, pentru a fi numiţi în consiliile de administraţie ale societăţilor suborodnate Executivului. Potrivit unor surse politice, cabinetul Cîţu a acordat în ultima vreme numeroase astfel de derogări, dar memorandumurile nu au fost anunţate public. În şedinţa din 28 iulie, informarea de presă menţionează aprobarea a trei memorandumuri, dar nici unul nu are legătură cu promovarea Elenei Tudose. Aceasta a fost şefa de cabinet a lui Barna, până în 2020, când acesta a adus-o la Guvern, secretar de stat în aparatul unui vicepremier care are atribuţii vagi. Barna mai are doi consilieri de stat, cu rang de secretar de stat. Vicepremierul Kelemen Hunor are doi secretari de stat şi doi consilieri de stat, deşi nici atribuţiile liderului UDMR nu sunt clare. 

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii