Berceanu: Alexe a intervenit în controalele de mediu când era ministru (UPDATE)

vineri, 24 septembrie 2021, 20:55
2 MIN
 Berceanu: Alexe a intervenit în controalele de mediu când era ministru (UPDATE)

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, demis de premierul Cîțu, susține că pe durata mandatului lui au fost mai mulți oameni politici care au încercat să intervină în controalele de mediu făcute. Mai mult, Berceanu a spus că fostul ministru al Mediului (n.r. Costel Alexe) ar fi făcut aceste intervenții, iar un consilier al acestuia era proprietarul unui depozit ilegal de gunoaie.

Întrebat dacă este vorba despre fostul ministru Costel Alexe, Berceanu a spus doar că „este foarte recent” și că nu este Tanczos Barna.

Referitor la presiunile care au fost în mandatul său, ca să influențeze anumite decizii, Octavian Berceanu a răspuns că a fost sunat de oameni politici: „În prima lună, au zis că poate găsim soluții, poate ne mai înmuiem, poate vedem întreaga paletă de soluții. Da. Dar, în momentul în care se intervine peste comisar, avem DIICOT, avem DGA-ul, avem DNA-ul. Și au încetat. Oameni politici”.

Berceanu a precizat că nu oferă nume, dar a menționat că este vorba de o persoană care „a fost în conducerea Ministerului Mediului înainte”.

Apoi a oferit un exemplu, dar tot fără să avanseze vreun nume: „chiar la businessul din Popești-Leordeni, cel care a construit acel munte a fost consilierul ministrului mediului. Despre ce vorbim? Fostul ministru al mediului”.

„Aceștia sunt oamenii care stau în spatele afacerilor ilegale cu deșeuri”, a adăugat fostul comisar șef al Gărzii de Mediu.

Chestionat despre ce ministru este vorba, Berceanu a răspuns că „nu o să dau nume și prenume”, dar că nu este vorba despre ministrul Tanczos Barna.

Întrebat apoi dacă este vorba de fostul ministru al mediului, liberalul Costel Alexe, Octavian Berceanu a replicat: „nu o să spun numele, dar este foarte recent”. „Cel care a ridicat acest munte a fost consilierul lui. Este de ajuns să dai un search”, a mai precizat Berceanu.

Berceanu face referire la un depozit de aproape un milion de metri cubi, ilegal în Popești-Leordeni, la granița cu Sectorul 3, care până acum nu a fost semnalat niciodată și care a distrus caseta de evacuare a apelor menajere din București rezultând trei sectoare inundate cu materii fecale.

În ceea ce privește munții de gunoi aruncați pe câmpurile din jurul Capitalei, Berceanu a declarat într-un interviu anterior acordat HotNews.ro că există un acord tacit din partea primăriilor, care știu despre această practică, dar nu fac nimic și acuză ”o cârdășie între funcționari ai statului, din diferite instituții, și oameni politici, care sunt implicați direct în afacerile astea și structuri de crimă organizată”.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro și libertatea.ro.

Comentarii