Comunicat de presă

Bodea: Propunem alocarea de fonduri pentru construirea a cinci creșe în Dacia, Frumoasa, Bularga, CUG și Bucium

marți, 25 iunie 2019, 11:50
2 MIN
 Bodea:  Propunem alocarea de fonduri pentru construirea a cinci creșe în Dacia, Frumoasa, Bularga, CUG și Bucium

”În acest moment, există un deficit de peste  600 de locuri la creșele publice din Municipiul Iași, administrate de către Direcția Creșe din subordinea Primăriei. Cu sau fără criteriile de proximitate, trebuie fonduri urgente pentru construirea de creșe în oraș.

Costurile pentru o creșă cu 120 paturi sunt de aproximativ 400.000 euro. Cu 2 milioane euro, adică cu sumele alocate de PSD-Chirica pentru concerte, festivaluri, bâlciuri doar pentru anul 2019, putem rezolva durabil această problemă a orașului. Concertele și festivalurile pot fi organizate, preponderent, de către privați, așa cum se întâmplă în toată lumea asta civilizată unde nu există primari PSD.

Investițiile în creșele publice din Iași înseamnă investiții în viitorul orașului nostru, în sprijinirea tinerelor familii și sunt măsuri punctuale de încurajare a natalității.

Reamintesc opiniei publice că ai mei colegi consilieri locali au propus, la proiectul de buget pentru anul 2019, alocarea de fonduri pentru construirea a două creșe noi. Din păcate, s-au opus cei din PSD-ALDE-PMP, alături de primarul Chirica.

La ședința de Consiliu Local de Vineri, la proiectul de rectificare bugetară, vom propune alocarea a 500.000 lei pentru întocmirea documentațiilor tehnice (PTH, SF) în vederea construirii a cinci creșe în Municipiul Iași, în cartierele Dacia, Frumoasa, Bularga, CUG și Bucium.

Sper ca ”social-democrații” să nu respingă această propunere a noastră și să înțeleagă că nu ne mai permitem întârzieri în privința construirii de creșe!”

Deputat Marius Bodea

Comentarii