Bulgaria construiește împreună cu România o pistă de biciclete pe malul Dunării

vineri, 18 septembrie 2020, 11:01
1 MIN
 Bulgaria construiește împreună cu România o pistă de biciclete pe malul Dunării

O pistă de biciclete pe malul Dunării, parte din traseul Euro Velo 6, un studiu complet de fezabilitate pentru construirea de noi poduri și legături de transport între Bulgaria și România și asistență financiară pentru afacerile mici și mijlocii, în zonele de frontieră din cele două state.

Acestea sunt cele trei direcții strategice care vor fi propuse pentru finanțare prin Programul European de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria în următoarea perioadă de program 2021-2017, informează Ministerul Dezvoltării Regionale de la Sofia.

Parametrii programului au fost discutați la o reuniune online a Grupului mixt de lucru pentru planificare și programare strategică, la care a participat adjunctul ministrului bulgar al dezvoltării regionale și lucrărilor publice, Denița Nikolova, experți din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din România, reprezentanți ai Direcției Generale Politică Regională a Comisiei Europene etc.

Viitorul program, al cărui proiect este așteptat să fie prezentat la jumătatea anului viitor, se estimează că se va concentra pe două obiective: „Europa mai aproape de oameni” și „O Europă mai conectată”. În plus, există un accent clar pe sprijinul direct pentru întreprinderi mici și mijlocii, deoarece acestea sunt cele mai vulnerabile la efectele crizelor. Efectul complementarității și aliniării resurselor cu programele operaționale naționale este, de asemenea, susținut.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii