Cabana Urlea, unul dintre simbolurile Munţilor Făgăraş, a ars complet. Focul ar fi fost pus intenţionat

vineri, 20 septembrie 2019, 07:18
1 MIN
 Cabana Urlea, unul dintre simbolurile Munţilor Făgăraş, a ars complet. Focul ar fi fost pus intenţionat

Veche de aproape 100 de ani, Cabana Urlea a ars din temelii. Imobilul se afla oricum într-o stare avansată de degradare, însă în noaptea de miercuri spre joi s-a făcut scrum. Cel mai probabil este vorba de un act de vandalism.

Membrii ONG-ului care iniţiase un proiect pentru reconstruirea Cabanei Urlea au descoperit joi că imobilul principal  şi o anexă a acestuia au ars din temelii şi cred că focul ar fi fost pus intenţionat.  "Astăzi am urcat la Urlea pentru prelevarea de probe de teren în vederea realizării studiului geotehnic necesar proiectului tehnic de refacere a cabanei, însă…din vechea cabană Urlea, cele două corpuri de clădire construite între anii 1925 – 1936, astăzi nu am mai găsit decât ceea ce se poate vedea în imaginile de mai jos. Am luat legătură cu poliţia, am dat declaraţii…încă nu ştim cine şi de ce a avut aceste intenţii să incendieze cabana, însă sperăm ca făptaşii să fie descoperiţi şi traşi la răspundere", scrie pe pagina Facebok Poveştile Carpaţilor.

Asociaţia Poveştile Carpaţilor cere sprijinul celor care pot oferi informaţii legate despre incident "Intenţia noastră era de a păstra măcar o parte din ce se putea păstra din vechea cabană, însă acum…doar fundaţia a mai rămas în picioare. Acest incident aduce cu sine noi dezavantaje şi întârzieri în ceea ce privesc aprobările şi avizele necesare refacerii cabanei, însă noi vom continuă încrezători acest proiect.

Mai multe informații, pe adevarul.ro

Comentarii