Câini și mizerie în zona pasajului Octav Băncilă. Oamenii se tem să treacă pe acolo

vineri, 03 mai 2019, 09:30
2 MIN
 Câini și mizerie în zona pasajului Octav Băncilă. Oamenii se tem să treacă pe acolo

Câțiva ieșeni au semnalat în repetate rânduri faptul că în zona pasajului Octav Băncilă, inclusiv pe terenul fostei fabrici de bere, sunt mulți câini periculoși și multă mizerie. Probleme sunt și în părculețul dintre Arcu și Moara de Foc/Străpungere Silvestru, care leagă Păcurari de Canta pe sub pasaj, dar și în zona Țigarete, pe partea cealaltă a străzii.

Terenul fostei fabrici de bere este îngrădit. Acolo se demolaseră în urmă cu doi ani ruinele infecte, iar o mare parte a molozului și a vegetației fuseseră strânse. Însă în timp mizeria s-a tot adunat, iar vederea de sus, de pe pasajul Băncilă, este una dezolantă.

Pe acel teren, cu permisiunea autorităților, au fost lăsați niște câini care sunt îngrijiți de o femeie cunoscută locuitorilor din Păcurari. Animalele sunt hrănite, sunt adăpostite, nu ies în stradă, însă îi sperie pe pietonii care au la dispoziție un trotuar foarte îngust până în dreptul benzinăriei MOL.

Totuși, un bărbat a precizat că animalele au ieșit pe sub pasaj în micul parc aflat între străzile Arcu și Moara de Foc/ Străpungere Silvestru. Zona respectivă nu a putut fi amenajată de Primărie, deși are potențial, din cauză că terenul este unul revendicat. Aleile sunt sparte, băncile puține, iar oamenii care frecventează parcul, destul de dubioși.

VEDEȚI ȘI:

Primăria vrea să recupereze un parc de la afaceristul Zapodeanu

FOTO&VIDEO: Peisaj dezolant de pe pasajul Octav Băncilă. Teren plin de gunoaie

Comentarii