Căminele sociale ale Primăriei din Canta şi Tudor Vladimirescu, reabilitate cu un milion de euro

marți, 02 aprilie 2024, 02:50
2 MIN
 Căminele sociale ale Primăriei din Canta şi Tudor Vladimirescu, reabilitate cu un milion de euro

Primăria Iaşi a semnat contractul pentru reabilitarea a două cămine sociale. Este vorba despre cele din zonele Tudor Vladimirescu şi Canta. Valoarea totală a contractului se ridică la circa un milion de euro.

Constructorul desemnat în urma licitaţiei organizate de municipalitate este Prauco AMV Craft SRL, o firmă din Iaşi. „Lucrările vor viza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, modernizarea sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea, reabilitarea, modernizarea sistemelor de climatizare sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de iluminat etc.”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit sursei citate, executarea acestor lucrări va determina o reducere a consumului de energie cu cel puţin 50% faţă de consumul anual de dinainte de renovare. Fondurile pentru reabilitarea căminelor sociale sunt asigurate prin intermediul PNRR.

În cadrul aceluiaşi program, municipalitatea mai desfăşoară două proiecte în ceea ce priveşte reabilitarea energetică de imobile de locuit. Anul trecut, asocierea Conest – Sigm Home Projects şi-a ajudecat licitaţia pentru refacerea blocurilor S4 (str. Ciurchi 109A), „Carmen” (bd. Independenţei 2), Z4 (bd. Nicolae Iorga 30), D2 (str. Oancea 34) şi B3 (bd. Ştefan cel Mare 4). În acest caz, valoarea lucrărilor este de 4,8 milioane euro (inclsuiv TVA).

Alte clădiri rezidenţiale pentru care Primăria a atras fonduri PNRR sunt două imobile din str. I.C. Brătianu nr. 6 şi str. Macazului nr. 5. Pentru aceste imobile, valoarea totală a proiectului se ridică la 1,3 milioane euro. La cele două clădiri vor fie executate şi lucrări de consolidare seismică, suplimentar faţă de renovarea energetică. În această perioadă Primăria organizează licitaţia pentru contractarea serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică a lucrărilor, evaluarea celor două oferte primite fiind în curs de finalizare. 

Comentarii