Caravane de vaccinare în şcoli pentru elevi şi profesori

joi, 02 septembrie 2021, 01:56
2 MIN
 Caravane de vaccinare în şcoli pentru elevi şi profesori

Vaccinarea elevilor din judeţul Iaşi va continua în noul an şcolar, elevii cu vârsta de peste 12 ani având posibilitatea să se vaccineze contra Covid-19 în cadrul unor caravane mobile. În cadrul acestora se vor putea vaccina şi cadrele didactice, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din şcoli.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, prof. Luciana Antoci, până la acest moment sunt vaccinaţi 56% dintre profesori şi 55% din întreg personalul aflat în şcoli (profesori, personal auxiliar şi nedidactic). Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a menţionat că nu există deocamdată informaţii oficiale cu privire la numărul de elevi vaccinaţi, urmând să fie realizată o statistică în acest sens după începerea cursurilor. De asemenea, prof. Luciana Antoci a explicat şi modalitatea prin care elevii se vor putea vaccina, subliniind că va fi nevoie de acordul scris al părinţilor în acest sens.

„Situaţia vaccinării elevilor s-a schimbat de-a lungul verii şi nu avem acum date. Trebuie să aşteptăm întoarcerea la şcoală a elevilor ca să putem să colectăm aceşti indicatori. Cu siguranţă, mulţi elevi s-au vaccinat pe perioada verii“, a menţionat pentru Ziarul de Iaşi prof. Luciana Antoci, subliniind totodată că iniţial au putut fi vaccinaţi doar elevii cu vârsta de peste 16 ani şi că a existat un flux important de elevi care s-au vaccinat chiar înainte de susţinerea examenului de bacalaureat.

În ceea ce priveşte vizita în şcoli a caravanei de vaccinare, Luciana Antoci a precizat că directorii de şcoală vor fi anunţaţi din timp pentru ca părinţii să aibă posibilitatea să discute cu diriginţii şi să îşi dea acordul sau nu în privinţa vaccinării.

Comentarii