Care sunt cele mai bune mulinete de pescuit, pentru lansări rapide la distanță?

duminică, 24 octombrie 2021, 23:35
3 MIN
 Care sunt cele mai bune mulinete de pescuit, pentru lansări rapide la distanță?
Crapul poate fi prins în diferite zone din România, unde sunt întinderi mari de ape, în bălți, iazuri, lacuri și în Delta Dunării. Acest pește are un habitat larg, el poate fi găsit în râuri, bălți, iazuri și lacuri foarte cunoscute din țara noastră. Foarte mulți pescari români aleg locuri în care crapul se prinde ușor, cât mai aproape de casa lor. În acest fel, ei se pot delecta în weekend, pe malul apei, într-o scurtă expediție de pescuit, pentru relaxare. 
 
Crapul se poate prinde destul de ușor toamna, dar și în restul anului, însă sunt necesare anumite scule de pescuit și accesorii pentru a avea succesul garantat. 
 
Mulinetele cu tambur, ce permit lansări cât mai precise la distanță, sunt indispensabile pentru mulți pescari, care își doresc trofee sau capturi mari. În prezent, există diferite tipuri de mulinete care se potrivesc pescuitului la crap sau altor metode de pescut. Acestea se aleg în general după trei criterii:
• Forma tambururului care permite lansările precise la distanță 
• Tipul sau mărimea mulinetei 
• Capacitatea tamburului. 
 
Pescuitul la crap necesită o mulinetă cu tehnologie avansată, care să aibă un design compact, un tambur aluminiu, cu o capacitate mare și un convertor reglabil Bait Feeder. Mulineta trebuie să fie adecvată pentru pescuitul pe distanțe mari de apă și să fie rezistentă la apă.
 
Crapul este un pește destul de mare în rândul peștilor de apă dulce, de aceea sunt necesare scule de pescuit de calitate. Pentru cei care doresc să se bucure mai ușor de pescuitul la crap, recomandăm:
• Lansete adecvate, puternice, cu rezistență la torsiune, care au mânere cu EVA, pentru o manevrabilitate bună
• Rod pod-uri din aluminiu, ajustabili și suporți rezistenți
• Fire monofilament (cu lungimea de 1.000 m) care au proprietăți de camuflare pe substrat și rezistență superioară la noduri
• Senzori de pescuit și monturi speciale
• Alte accesorii (nădire, sondare, cântare) care sunt potrivite pentru pescari. 
 
Cele mai populare mulinete utilizate la pescuit în ultimii ani sunt cele rotative. Ele sunt potrivite și pentru pescarii începători, pentru că sunt ușor de manevrat și nu creează probleme dificile. În majoritatea cazurilor, pescarii apreciază performanța tamburului când aleg acest articol de pescuit. Desigur, mulinetele rotative sunt foarte ușor de folosit, ele fiind alese chiar și de pescarii cu experiență. Este destul de greu de ales cea mai bună mulinetă de pe piața echipamentelor de pescuit, mai ales că fiecare producător are o gamă variată de tipuri diferite de astfel de articole. 
 
Pescarii care doresc să aibă parte de lansări rapide la distanță și recuperare ușoară a exemplarelor de pești mari, au nevoie de accesorii și materiale performante cum sunt cele din gama de mulinete Okuma. Acestea includ mulinete pentru pescuit Spod, Marker, Powerliner Baitfeeder, Aventa BRF , T-Rex , Axeon V2 AXII, 8K Surf și Coronado.  
 
Pentru pescuit la crap există diferite tipuri de mulinete de calitate înaltă, la care performanța la tragere este foarte bună și care se diferențiază prin:
• Tambur de rezervă
• Baitrunner ca de exemplu mulineta Powerliner Baitfeede sau la mulineta Okuma Longbow Baitfeeder
• Frână rapidă ca la mulineta Okuma 8000, mulineta 8K Surf sau mulineta Okuma 6000.
 
Pentru a avea capturi mai mari, contează calitatea mulinetelor folosite la pescuit. De regulă, mulinetele Okuma au fost mereu apreciate pe piața articolelor de pescuit, pentru performanța lor ridicată și pentru materialele din care sunt realizate. Acestea au un design modern, corpul rezistent la coroziune (poate fi din grafit), angrenaje rezistente la uzură mecanică și un rotor echilibrat perfect pe computer. Astfel de produse respectă standardele actuale de preț-calitate din gama de mulinete entry-level.

Comentarii