Advertorial

Care sunt cele mai importante scule și utilaje care nu trebuie să lipsească din arsenalul unui fermier iscusit (P)

joi, 22 decembrie 2022, 11:45
3 MIN
 Care sunt cele mai importante scule și utilaje care nu trebuie să lipsească din arsenalul unui fermier iscusit (P)

Dacă deții, administrezi sau lucrezi la o fermă știi deja că te poți confrunta cu diferite probleme de ordin tehnic sau mecanic care pot face ca lucrurile să nu meargă așa cum îți dorești. Este puțin probabil să reușești să-ți menții ferma pe deplin funcțională și cu un randament optim fără a fi nevoit să apelezi la profesionisti pentru anumite defecțiuni la care probabil nu te pricepi singur. 

Din experiențele trecute, probabil, deja știi că meseriașii sunt destul de scumpi și, în general, stau destul de prost cu timpul. Nu sunt aproape niciodată disponibil fix atunci când ai nevoie de o reparație și din acest motiv ar fi indicat să deții un arsenal de scule și unelte cât mai diversificat. În rândurile următoare vei descoperi o serie de unelte și scule care nu ar trebui să-ți lipsească din preajma fermei tale, astfel încât, atunci când ai nevoie să schimbi sau să repari ceva să nu trebuiască, de fiecare dată, să scoți bani importanți din propriul buzunar sau din contul firmei.
 
Iată care sunt cele mai importante scule și unelte care te ajută să rezolvi majoritatea problemelor ce pot apărea la care lucrezi sau la ferma pe care o deții!
 
  • Mașina de găurit și înșurubat

O mașină de înșurubat și găurit cu acumulator este extrem de utilă în orice gospodărie, nu doar în treburile pe care le presupune administrarea unei ferme. Această sculă are forma unui pistol și vine echipată cu diferite capete tip pe care le poți utiliza pentru găurit, înșuruba sau chiar deșuruba, în funcție de necesitățile tale. Destul de ușor de folosit și intuitivă, această sculă mecanică are avantajul că nu necesită alimentare directă de la priză și poate fi utilizată și în zone unde nu ai acces la curent electric, cum ar fi pe câmp sau pe șantier.În funcție de buget și de modelul ales, poți utiliza mașina de înșurubat și găurit cu acumulator atât pentru a da găuri în suprafețe din lemn cât și în anumite tipuri de metal ca oțelul. Pentru a fi sigur că alegi modelul potrivit pentru nevoile tale poți accesa site-ul celor de la micul-fermier.ro unde găsești o gamă extrem de diversificată de astfel de produse de calitate superioară.

 
  • Drujba sau motofierastrău 
 
O altă unealtă indispensabilă oricărei ferme bine echipată este drujba sau motofierestrăul. Probabil ți s-a întâmplat să fii nevoit să tai anumite suprafețe și să ajungi la concluzia că clasicul fierăstrău nu reprezintă o opțiune fiabilă din cauza faptului că pierzi foarte mult timp în tot procesul. De aceea un utilaj de tăiat lemn motorizat ca drujba sau motofierestrăul poate reprezenta alegerea cea mai potrivită având în vedere economia de timp și efort. 
 
  • Generator de curent
 
De această dată un utilaj care nu ar trebui să lipsească din arsenalul unui fermier iscusit este reprezentat de clasicul generator de curent electric. Acesta poate fi pe benzină sau pe motorină și te poate salva în momente critice generate de pene lungi de curent în care ferma ta nu mai poate da randamentul scontat. 
 
Așadar, dacă ești un fermier care se respectă ar trebui să deții în atelierul fermei tale o mașină de găurit și înșurubat, o drujbă sau o motofierastraie și un generator astfel încât, dacă apar anumite probleme, să nu fii nevoit să cheltui sau să pierzi bani importanți pentru afacerea ta.
 
sursa foto: pexels.com 

Comentarii