Catalonia a trecut la Antipozi

joi, 24 martie 2022, 02:43
2 MIN
 Catalonia a trecut la Antipozi

 

Australienii au câştigat toate etapele din Volta de Cataluyna” , Ben O'Connor fiind ultimul învingător . Merlier, şeful clasicelor

 

Australienii au câştigat toate etapele din Volta de Cataluyna” , Ben O'Connor fiind ultimul învingător . Merlier, şeful clasicelor

Ciclistul australian Ben O'Connor (AG2R) a câştigat ieri în solitar, etapa a III-a a Turului Cataloniei, desfăşurată între Perpignan şi La Molina, pe distanţa de 161,1 km, celelalte etape revenind tot unor ciclişti de la Antipozi, Michael Matthews, respectiv, Kaden Groves ambii de la Bike-Excahange .

Deşi s-a încheiat în căţărare, etapa de la Molina a fost destul de strînsă, cu excepţia poate a lui Ben O'Connor, care a evadat şi a ţinut plutonul la respect pe ultimii opt kilometri. Pentru australian, este prima victorie din acest anExcelent căţărător şi ajuns la maturitatea vârstei de 27 de ani, Ben a treminat cu şase secunde în faţa unui grup de sprinteri, din care s-au desprins pe podium Juan Ayuso (UAE)  şi columbianul Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) Printre urmăritori, destule nume grele,ca Sergio Higuita,Joao Almeida, Wouter Poels, Giucio Ciccione, ori Guillaume Martin. Australianul O'Connor a preluat şi şefia clasamentului general, urmat ca şi în clasamentul etapei, de Ayuso (la 10s) şi Quintana (la 12 s). Astăzi are loc o etapă de 166,7 km între localităţile La Seu d'Urgell şi Boi Taull.

* Belgianul Tim Merlier a câştigat în mod dramatic clasica Brugge – De Panne. Belgianul de la Alpecin l-a învins cu un vârf de roată pe Dylan Groenewegen (Bike Exchange), câştigătorul fiind stabilit în urma consultării foto-finişului. Pe locul III s-a clasat Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic). Aceasta a fost a doua clasică câştigată de Merlier în acest sezon, el impunându-se săptămâna trecută şi în Nokere Koerse.

 

Comentarii