Ce filme vor rula în această săptămână pe acoperişul Ateneului

miercuri, 19 august 2020, 19:12
2 MIN
 Ce filme vor rula în această săptămână pe acoperişul Ateneului

Iubitorii cinematografiei din Iaşi se pot bucura săptămâna aceasta de patru proiecţii în aer liber pregătite de către Ateneul Naţional din Iaşi. Astfel, cinefilii vor putea urmări pe Terasa Acoperiş a instituţiei patru pelicule care au în palmares nominalizări şi premii la festivaluri sau concursuri. 

Săptămâna de proiecţii începe joi, pe 20 august, cu pelicula „Jocuri de putere“ (El reino), în regia lui Rodrigo Sorogoyen. Filmul este un thriller politic care prezintă elita politică într-un mod inedit, prin ochii unui politician corupt care luptă să supravieţuiască după ce s-a lăsat mult prea mult timp condus de interesele partidului. Filmul este câştigător a şapte premii Goya şi are în palmares peste 30 de premii internaţionale.

Vineri, pe 21 august, va rula filmul „Vieţi duble“, în regia lui Olivier Assayas, film care surprinde viaţa a patru parizieni sofisticaţi. Sâmbătă, pe 22 auggust, va fi redifuzat filmul „Copilul-problemă“ (Systemsprenger), filmul de debut al regizoarei germane Nora Fingscheidt. Pelicula a primit Ursul de Argint, Premiul Alfred Bauer pentru noi perspective în arta cinematografiei, a fost dublu nominalizat la European Film Awards pentru Cel mai bun film şi Cea mai bună actriţă în rol principal.

Ultima proiecţie a săptămânii este cea a filmului „Soţii de militari“, film regizat de Peter Cattaneo şi care prezintă o poveste adevărată, cea a soţiilor militarilor detaşaţi pe frontul de luptă din Afganistan, femei care se hotărăsc să formeze un cor. Proiecţiile în aer liber vor avea loc pe Terasa Acoperiş a Ateneului Naţional din Iaşi, cu începere de la ora 21.00.

Comentarii