Cea mai lungă rivalitate a tenisului

sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 02:43
3 MIN
 Cea mai lungă  rivalitate a tenisului

 

Rafael Nadal şi Novak Djokovic se întâlnesc mâine în finala Australian Open pentru a 53-a oară. Filip Jianu a ratat calificarea în finala juniorilor

* Numărul 1 ATP, Novak Djokovic, s-a calificat pentru a şaptea oară în finala de la Australian Open, acolo unde are şase trofee câştigate. Jucătorul din Serbia s-a impus fără emoţii în trei seturi, scor 6-0, 6-2, 6-2, după o oră şi 25 de minute de joc.  “A fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am făcut vreodată aici. Totul a funcţionat astăzi, lucrurile s-au petrecut aşa cum mi-am imaginat înaintea meciului. Am revenit la acest nivel pentru că am crezut în acest proces, am crezut mereu că pot reveni la cel mai bun nivel”, a declarat Djokovic, la finalul meciului.  Finala de la Melbourne va fi cea de-a 53-a confruntare directă dintre Nadal şi Djokovic. Statistica meciurilor câştigate este de partea sârbului, care conduce cu 27-25. În ultima întâlnire, liderul ATP l-a învins pe sportivul din Spania, în semifinalele de la Wimbledon 2018.  Este a doua finală jucată între cei doi tenismeni la turneul de Grand Slam de la Australian Open. În 2012, Djokovic a câştigat meciul, care a durat aproape şase ore. A fost cea mai lungă finală all-time de la un turneu de Gand Slam.  Rivalitatea dintre Djokovic şi Nadal este cea mai lungă din istoria erei open. Dacă va câştiga, Djokovic va deveni singurul jucător care ridică trofeul de la Antipozi de şapte ori. Finala va fi duminică, 27 ianuarie, de la ora 10:30. Nadal a câştigat trofeul la Melbourne în 2009 şi apoi a pierdut trei finale, în 2012, 2014 şi 2017. Djokovic s-a impus la Australian Open în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 şi 2016.

* Perechea Samantha Stosur/ Zhang Shuai (Australia/China) a câştigat, ieri proba de dublu feminin din cadrul Australian Open. Cele două sportive le-au învins în finală pe câştigătoarele de anul trecut, echipa Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţa), scor 6-3, 6-4. Babos şi Mladenovic au fost favorite nr. 2 la ediţia din acest an.

* Juniorul român Filip Jianu (17 ani) a cedat după un meci extrem de disputat în semifinalele turneului de Grand Slam de la Melbourne, scor 3-6, 6-2, 5-7, în faţa americanului Emilio Nava. Cap de serie numărul 4 pe tabloul juniorilor, Jianu se află în faţa celui mai bun rezultat al carierei. El a avut în faţă un tenisman cu un serviciu foarte bun, capitol la care s-a făcut deseori diferenţa. Nava a reuşit 13 aşi în meci, în timp ce Jianu, numai unu. În setul al treilea, la 5-4, Jianu a avut minge de meci pe serviciul americanului, însă Nava a servit impecabil şi a rămas în joc. În finală, Nava îl va întâlni pe italianul Lorenzo Musetti (16 ani, 4 ITF, ), care a trecut în penultimul act de compatriotul său Giulio Zeppieri (17 ani, 33 ITF), scor 6-2, 6-4.,

 

Tenisul un pic mai mic

* Jucătoarea Laura Andrei, favorită principală, s-a calificat, ieri în finala turneului ITF de la Stuttgart-Stammheim, cu premii totale de 15.000 de dolari. Laura a învins-o în semifinale pe austriaca Sinja Kraus, scor 6-2, 6-0, în 58 de minute. În finală, românca o va întâlni pe  finlandeza  Anastasia Kulikova, care a dispus cu 6-3, 6-3 de letona Daniela Vismane. Tot ieri, Laura s-a calificat în finala la dublu, împreună cu germana Julia Washaczyk. Cele două au învins cu scorul de 7-5, 6-3 perechea germană Julia Kimmelmann/Carmen Schultheiss. Laura şi Julia vor întâlni în finală cuplul Eleonora Molinaro / Daniela Vismane (Luxemburg / Letonia)

* Perechea Andreea Mitu/Elena Ruse, cap de serie numărul 3, s-a calificat, în finala probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon, cu premii totale de 60.000 de dolari. Mitu şi Ruse au învins în semifinale echipa italiană Martina Caregaro/Federica Di Sarra, scor 6-3, 6-3. Cele două românce vor întâlni în finală perechea Cornelia Lister/Renata Voracova (Suedia/Cehia),  cap de serie numărul 1.

 

 

 

 

Comentarii