Cel mai tare escroc are trei clase. A făcut avere cu oameni care se prefăceau că muncesc

luni, 27 august 2018, 22:33
1 MIN
 Cel mai tare escroc are trei clase. A făcut avere cu oameni care se prefăceau că muncesc

Un tânăr de 27 de ani din Galaţi, membru al unei grupări specializate pe evaziune fiscală, este protagonistul principal al unei escrocherii căreia i-au căzut victime mai mulţi oameni de afaceri, care au plătit mii de euro pentru iluzia construirii unor hale metalice la preţuri foarte mici.

Bărbatul, care are doar trei clase, s-a folosit de societăţile comerciale pe reţelele de socializare pentru a posta mai multe anunţuri privind construcţia de hale metalice la preţuri cu mult sub cele ale pieţei. Aparenţa de legalitate i-a determinat pe mai mulţi români să îi vireze sume mari de bani, de ordinul miilor de euro, aceştia lăsându-se convinşi şi de aspectul de om de afaceri pe care Ferdinand Stănescu avea grijă să îl afişeze la fiecare întâlnire cu aceştia.

Tânărul se prezenta ca un specialist în construcţii, dar nu şi-a dat niciodată adevăratul nume, folosindu-se de acte false. Ca să pară mai credibil, venea şi cu patru, cinci persoane care se dădeau drept muncitori şi se făceau că muncesc, însă în realitate prezenţa lor era doar formală, pentru a-l convinge pe client că lucrarea va fi livrată la termen.

Comentarii