Centenar: spectacol comun al elevilor din Iaşi şi Chişinău, azi la Ateneu

luni, 26 martie 2018, 20:11
1 MIN
 Centenar: spectacol comun al elevilor din Iaşi şi Chişinău, azi la Ateneu

Elevi talentaţi din Iaşi şi Chişinău vor participa azi la spectacolul aniversar „Maluri de Prut”, organizat de Inspectoratul Şcolar în parteneriat cu Palatul Copiilor, Colegiul de Artă „Octav Băncilă” şi Ateneul din Iaşi pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul va avea loc de la ora 14.30 la Ateneu, urmând să urce pe scenă tineri artişti, elevi cu performanţe în domeniul artelor, distinşi cu premii la concursurile naţionale şi internaţionale de profil, de la instituţii de învăţământ din Iaşi şi Chişinău.

„Concertul aniversar se doreşte a fi un eveniment de o înaltă ţinută artistică, deoarece marchează un moment istoric valoros în anul Centenar, Basarabia fiind prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România, prin votul Sfatului Ţării din 27 martie 1918”, transmit reprezentanţii ISJ Iaşi, menţionând totodată că „manifestarea culturală reprezintă un moment unic prin unirea vocilor din cele două oraşe înfrăţite pentru a cânta bucuria de a fi împreună şi de a arăta importanţa evenimentului de la 1918, datorită căruia Basarabia a fost timp de 22 de ani în componenţa României, fapt ce a contribuit la păstrarea identităţii neamului şi a limbii pentru românii de peste Prut”.

Cei prezenţi la spectacol vor putea asculta piese cu mesaj patriotic, dar vor putea urmări şi imagini cu secvenţe din istoria ultimului veac prin care a trecut Republica Moldova, imagini care vor fi proiectate pe toată durata spectacolului. (A.M.)

Comentarii