Certificatul verde COVID, necesar și copiilor de peste 6 ani

sâmbătă, 18 septembrie 2021, 09:19
1 MIN
 Certificatul verde COVID, necesar și copiilor de peste 6 ani

Hotărârea de Guvern adoptată vineri seară, care stabilește o serie de restricții pentru persoanele nevaccinate anti-COVID sau testate, în localitățile unde rata de infectare trece de 3, prevede că și copiii de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge la evenimente, alături de părinți.

„Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani”, scrie în hotărârea de guvern publicată vineri seară. În prezent, copiii de peste 12 ani pot fi vaccinați anti-COVID, fie cu serul Pfizer, fie cu cel de la Moderna.

Altfel spus, pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani va fi necesar prezentarea unui test negativ COVID sau să arate dovada că au trecut prin boală.

Cetățenii români vor fi obligați să facă dovada că sunt vaccinați împotriva COVID-19 sau că au trecut prin boală prin intermediul certificatelor digitale, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii