Cine l-a pus pe Libelulă în drum, ăla oare a fost om nebun?

joi, 28 martie 2019, 02:50
3 MIN
 Cine l-a pus pe Libelulă în drum, ăla oare a fost om nebun?

Haideţi pe astăzi să rămânem tot în zona fierbinte a listelor de candidaturi la europarlamentare, dacă tot a fost ieri aşa de frig afară. 

Şi dacă ieri v-am spus ce se vehiculează prin partidoi pe la Iaşi despre candidatura surpriză a dipotatului Libelulă (jumătate om, jumătate altceva), haideţi pe azi să vă povestim ce se vehiculează pe la Bucureşti despre acelaşi personagiu şi a lui candidatură dubioasă. Zic unii amici mai informaţi ca noi că dipotatul Libelulă ar fi avut în spate şi umărul lat şi păros al Varanului patron de la Latrina3, stimaţi telespectatori, sprijin cică decisiv atunci când a fost nevoie de bascularea părerii lui Drac Nea.

De ce ar fi pus însă Varanul umărul la o aşa căruţă rablagită? Ei, e drept că Libelulă la care partid n-a fost el în trecutul lui, dar haideţi să ne mai amintim olecuţă de cele la care a fost totuşi activ, ca şi catindat la premărie acum vreo 7 ani, de-un par egzamplu! Ei, vedeţi că aţi ghicit: egzactamente era pe atunci în partidul Varanului, nici nu mai ştim cum se chema pe atunci, ceva cu conserve, nu ştim dacă de peşte, de bulion sau de tocană. În fine, mai spun oameni pricepuţi că Varanul ar avea misiune de la băieţii cu ochi albaştri din Est să bage în parlamentul evropenesc cât mai multe cozi de topor care să-l asculte orbeşte, ca să sape la temelia UE când se va da ordin de zi pe unitate de la Moscova.

Aşadar, alături de gazetăreasa Carmen Avram, de popa cu ochi albaştri Chris Terhes şi de fanfabeta Maria Grapini, iaca unii îl pun şi pe Libelulă al nostru, înrolat şi el la coada listei Varanului. Ca urmare, cică  odată cu intrarea pe lista patridoiului a celor patru soldaţi ai mogulului, acesta îşi consolidează discursul xenofob şi pro-penali, iar rezultatul cică va îngroşa rândurile facţunii anti-UE coordonate de la Moscova, ce-i are alături pe Orban, Salvini ori Le Pen, România trimiţând astfel patru cai troieni în parlamentul evropenesc taman pe banii evropenilor. Restul îl ascultăm la stetoscop…

Scurt pe doi şi de Jakob Ban

Dacă tot am zis că vorbim de alegerile evropeneşti din luna mai, nu putem să nu trecem în revistă şi un personagiu trist, în context. Este vorba de fostul dipotat Jakob Ban, acum aflat în solda lui Ponta, care cică de mai multă vreme se lăuda prin târg că va fi pus pe liste, în loc eligibil, la europarlamentare, mai ales când, zice-se, se împrumuta cu bani de la unul sau altul.

Iaca, stimaţi telespectatori, ieri Ponta a anunţat lista, iar Jakob Ban nu e de găsit nici măcar în zona celor neeligibili. Nu ştim ce zăhărel i-a promis, dar, dacă ne întrebaţi pe noi, am zice să spună săru’ mâna dacă va ajunge conţilier local. Pariu?

Comentarii